Francuze je bilo ''nemoguće'' pobediti?!

Autor: Beta Beta
nedelja 20.09.2015.
17:48
Izvor: Beta

Posle današnjeg poraza od Francuske u borbi za evropsku bronzu, selektor ''Orlova'' Aleksandar Đorđević istakao da neke stvari ne može javno da kaže ''iz respekta prema košarci i igračima''.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da ne može da bude nezadovoljan učinkom ekipe na Evropskom prvenstvu, ali da je današnja utakmica protiv Francuske za bronzanu medalju "bila nemoguća da se pobedi iz raznih razloga".

"Čestitam Francuskoj i organizatoru na dobroj organizaciji utakmice za bronzu. Čestitam igračima na izvanrednom ponašanju, odnosu prema igri i treningu tokom celog prvenstva i u par godina što smo zajedno.

Dali smo sve od sebe u okolnostima koje nisu baš bile najidealnije da se odigra utakmica za bronzu protiv domaćina i takvih igračkih legendi koje su već bile predodređene za zlato",
rekao je Đorđević posle utakmice.

Košarkaška reprezentacija Srbije nije danas uspela da osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu pošto je u Lilu izgubila od Francuske sa 68:81.

"Iz respekta prema košarci i igračima ne bih rekao ono što me u ovom trenutku tišti i zbog toga sam to rekao samo igračima u svlačionici.

Ne mogu da budem nezadovoljan, pokazali smo mnogo, borili se, došli smo do utakmice za medalju.

Šteta, ovo je bila nemoguća utakmica da se pobedi iz raznih razloga. Kada je budem pogledao to će potvrditi moje razmišljanje",
rekao je Đorđević.

Košarkaši Srbije izbori su mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine, a finalisti sa Evropskog prvenstva, Španija i Litvanija su se plasirali direktno.

"Bićemo ovde i sledeće godine, još jači i odlučniji. Izborili smo kvalifikacije, što je bio jedan od primarnih ciljeva, ali naša najveća želja i cilj, do koga smo mogli da dođemo...

Ali, košarka je takva, igra se na jednu loptu, a utakmica protiv Litvanije nam je oduzela mnogo energije i mentalne snage koju smo imali. Tokom šampionata smo pokazali dobru mentalnu snagu, grupa je bila izuzetno teška, mnogo smo se potrošili",
rekao je selektor.

On je rekao da je njegovoj ekipi mnogo štete u današnoj utakmici nanela igra u skoku, pre svega skok u napadu Rudija Gobera.

"Snagom i agresivnošću su nas odvukli daleko od koša, tražili smo šut, u trećoj četvrtini imali smo šest otvorenih šuteva koji ne ulaze, a obično uđe jedan. Sve vreme smo ponavljali, samo jedna, polako poen po poen, ali taj poen nikako da dođe. Bez obzira što smo u odbrani izginuli, dosta štete nam je naneo ofanzivni skok Gobera, koji nismo uspeli da iskontrolišemo", rekao je Đorđević.

"To je možda prva utakmica koju smo izgubili na skoku, igrači treba da budu u kontaktu, taj segment nismo dobro radili ali treba mnogo košarkaškog znanja koje možda fali nekim igračima, način na koji se igraju ovakve utakmice", dodao je on.

Selektor je naveo da "sve može bolje i konstrukcija tima", ali da mladi igrači moraju da napreduju.

"Oni moraju individualno da napreduju i počnu da shvataju košarku koja se ne igra samo po videima i društvenim mrežama i tviterima, nego ona koja dovodi do rezultata i medalja.

Toliko je teško osvojiti medalju, ovakve utakmice se dobijaju velikim znanjem i kvalitetom, ne samo telentom. Treba da prođe vreme. Videćemo sledeće godine kada se okupimo kako će sve to izgledati, rano je da se o tome razmišlja
, rekao je Đorđević.

Bivši kapiten reprezentacije zahvalio je svim saradnicima i igračima rekavši da su svi dali sve od sebe da izgledaju kao ekipa i da se nada da su "bar to uspeli".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 21.09.2015
09:23

Treba stvari sagledati realno, reci sta je bilo dobro a sta nije. To bi trebalo neko da uradi, mozda najbolje Sale, za sedmicu dvije kad se stvari slegnu izvrse analize igre. Cetvrto mjesto svakako nije neuspjeh, najbolje od svega je to sto smo opet vazan faktor i u uzem krugu favorita na svakom takmicenju na kome ucestvujemo. Ipak, neke stvari su mogle bolje i to treba reci. Imali smo izuzetno tesku grupu, ali od grupne faze smo izgubili igru, dobili smo Fince i Cehe na misice, protiv Litvanaca nismo imali ni jednu uigranu akciju, sve poene smo dali na individualni kvalitet. Protiv Francuza smo se predali u 3. cetvrtini, sto je nedopustivo. Sale cini mi se nije kontrolisao najbolje te dvije utakmice, djelovalo je kao da ne vjeruje dovoljno u pobjedu u trenucima kad se lomilo. To su te stvari koje meni smetaju, a inace kad se pogleda individualni kvalitet, mi smo moza 3. ili 4. sto realno i odgovara nasem rezultatu, tako da nemamo za cim mnogo da zalimo. Ako uspijemo otici na Olimpijadu, ovo ce biti sasvim dobar rezultat.

avatar
neon
Monday, 21.09.2015
02:52

dno dna, ako sada bismo uspeli da uzmemo medalju bar necemo jos dugo.... bruka.....

avatar
MultiMagic
Monday, 21.09.2015
01:03

Uz svo postovanje selektora, da se kaze za jednu utakmicu, bez obzira sto je zavrsena da je bilo nemoguce pobediti nije u redu. Realno moglo je i moralo bolje u borbi za bronzu. Licno sam ponosan na momke i dosli su ukupno gledano do odlicnog rezultata ali su izgledali ocajno protiv Francuza, koji nisu igrali nista posebno. Ne smeta mi to sto su izgubili, vec kako su to uradili. Nisu se borili, nije se video zar kod njih, pa ni kod Djordjevica. Trebali su da grizu, nebitno sto je za trece mesto, pa malo li je, ali nisu. Ceo mec su odigrali nekako uplaseno, rastrojeno, kao da nisu ni pomislili da mogu da dodju do pobede. U drugoj cetvrtini, mislim da je tad bilo, Djordjevic odjednom nakon lakih poena protivnika, ako se dobro secam, moguce da gresim, ali sve u svemu nakon greske nasih pravi izraz lica kao da je sve gotovo, pogne glavu i to je to. Umesto da se 40 minuta dere pored terena. Jeste, nismo imali srece, ali bogami ni srca. Kako je sad tako je, ali morace sto pre da se nadje lider za buduca vremena, lider koji ce u velikim utakmicama da bude lider inace necemo ni na dalje da stizemo do odlicja, a kvalitet imamo sigurno. Svaka cast na rezultatu i osvojenom cetvrtom mestu, pa da se dogodine pokaze da imamo kvalitet da odemo na Olimpijadu, tj. da se dokaze, da ga imamo to je sigurno, samo da nam se ne stegnu ruke ponovo.

avatar
Sunday, 20.09.2015
22:11

NARAVNO DA SU BILI NEMOGUCA MISIJA KADA NA SVAKOJ POZICIJI IMAJU BOLJE IGRACE OD NAS,REALNO NISMO IMALI SRECE PROTIV LITVANIJE DA SE NE LAZEMO,ALI TREBALI SMO PROTIV FRANCUZA DA ODIGRAMO BOLJE :)

avatar
Čika Marko
Monday, 21.09.2015
00:15

Samo si nam ti falio...

avatar
Monday, 21.09.2015
22:46

naravno da daaaaaaaaaaaaaaaa :D realno i jesu FRANCUZI bolji,da smo igrali sa Bobijem ( a nismo ) jer Raduljiva je smotan i ima samo masu i snagu i nista vise....a Litvanija nije nista bolja od nas,nismo imali srece da ih dobijemo,ali to je sport.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 20.09.2015
22:03

Dobro je i ovo odlican uspjeh idemo sad Rio

avatar
JamesHeavy
Sunday, 20.09.2015
21:05

Celo prvenstvo nam su nam falile trojke, mozda ne samo u jednoj utakmici. Slobodnjaci tu i tamo, a najvise su nam nedostajali protiv litvanaca. Da smo ih pobedili vise bih verovao u zlato nego danas u bronzu. U svakom slucaju polufinale je uspeh i za postovanje! Bravo momci!

avatar
Sunday, 20.09.2015
19:55

Nema veze, idemo dalje :) Siguran sam da kroz kvalifikacije idemo u taj Rio :)

avatar
Sale NACIONALE
Sunday, 20.09.2015
19:00

S kojim pravom ti kritikujes selektora? Ne delujes mi kao kosarkaski poznavalac?

avatar
mcnabb
Sunday, 20.09.2015
18:48

alo ljudi , bravo za momke. sad smo svi pametni, ali oni su u svetskom vrhu vec . mozda sada nisu uspeli da osvoje medalju ali uspece sledeci put. svi mi imamo neke zamerke, ali sta ja mogu da prigovorim djordjevicu , coveku koji je takva velicina i ima takvo znanje. realno i nemamo bolje igrace, iako su ovi itekako dobri. podrska za momke

avatar
Nenad Šmigić
Sunday, 20.09.2015
18:29

ocajno vodjen tim od strane naseg selektora !!! ceo sampionat !!!

avatar
Fmp-u niko ne moze da zabrani kako ce da se zove
Sunday, 20.09.2015
18:51

evo ti minus kao kuca

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 20.09.2015
22:05

Evo i tebe ali samo zbog tvog imena inace si u pravu sto si mu dao minus

avatar
Mihajlo_NS
Sunday, 20.09.2015
18:53

Naravno da je :) mora da si pravi strucnjak pa odmah nakon poraza nasao da pametnujes....lako je biti general posle bitke.

avatar
ljubitelj kosarke
Sunday, 20.09.2015
18:23

Francuze je bilo nemoguce pobediti ali Litvance je moralo pobediti.Celo prvenstvo smo igrali sa jednim centrom.Kuzmic je jadan zalutao u reprezentaciju.Stimac je morao da bude putnik da se bije pod kosem sa ovim divovima.On ima dugogodisnje evroligasko iskustvo koje bi nam dobrodoslo.U svakom slucaju ogroman uspeh i sve cestitke

avatar
Sunday, 20.09.2015
22:29

Kuzmic je svaki minut koji je odigrao odigrao vrhunski i zato ne lupaj! Momak je mlad i ima vremena za njega!

avatar
сочинитељ
Sunday, 20.09.2015
18:15

...зашто су милосављевић и милутинов преседели шампионат на клупи,зашто је јовић враћен кући иако је после само недељу дана наставио са припремама са звездом,зашто калинић није имао већу минутажу и слободу у нападу,зашто нисмо играли као на сп,већ нам се игра свела на пик ен рол и индивидуалне акције теа,бјелице и богдана,зашто смо прерано ушли у врхунац форме,зашто вас играчи нису слушали да не покушавају бесконачно да шутирају тројке...

avatar
disqus_LpT9zKWH1X
Sunday, 20.09.2015
18:51

sram te bilo... vidi se ciji si

avatar
Sale NACIONALE
Sunday, 20.09.2015
18:58

Kad ti budes bio selektor vise daj slobodu Kalinicu koji ima slabiji procenat od Sakila O Nila za slobodna bacanja,a za 3 slabiji procenat od Dvajta Hauarda....