Francuzi kivni na Ertela: "Potpisao je za Zenit iako se zakleo da neće"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 22.09.2022.
12:31
Izvor: Sportske.net

Prekršio obećanje.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaški savez Francuske saopštio je da je Tomas Ertel kao i ostatak reprezentativaca koji su bili deo tima na Evropskom prvenstvu obećao da neće potpisivati ugovor ni sa jednim ruskim ili beloruskim klubom.

Ertel je od juče i zvanično novi košarkaš Zenita sa kojim je potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu. To je dan kasnije izazvalo reakciju Košarkaškog saveza Francuske koji je optužio Ertela da je prekršio zakletvu.

"Savez je preko Tvitera saznao da je Tomas Ertel potpisao za ruski klub Zenit na 1+1 godinu. Ako je KSF bio obavešten da Ertel jeste u kontaktima sa mnogim inostranim ekipama uključujući i ruske, onda nije da će on sigurno potpisati ugovor s njima. Pred okupljanje reprezentacije, igrač je potpisao zakletvu da ne planira i da neće potpisati ugovor sa bilo kojim ruskim ili beloruskim timom", stoji u saopštenju.

Takođe, navodi se da Ertelu preti zabrana igranja za nacionalni tim i da postoji mogućnost da bude isključen sa Svetskog prvenstva 2023. godine i Olimpijskih igara 2024.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke