Frapirajuć meč u NBA - Užasni Detroit deklasirao lidera Zapada

Autor: Filip Rodic
nedelja 28.01.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Neverovatno.

AP
AP

Povezane vesti

Istorijski loš tim Detroit Pistonsa iskoristio je premorene Oklahoma Siti Tandere za pobedu 120:104.

Tanderima je ovo drugi meč u "back to back" rasporedu, treće gostovanje u četiri dana i došlo je do zamora materijala. To su Pistonsi oberučke dočekali za redak svetao momenat u ovoj sezoni.

Šta više, gosti su odlično počeli sa 31:24 posle prve deonice, ali su se ispuvali kao balon već u nastavku. Detroit je ubacio čak 46 poena u drugoj deonici na 30 primlejnih. Oklahoma je digla ruke, ne pokušavši da preokrene ili bar ugrozi rivala.

Najblistaviju partiju na obe strane, a sigurno svoju najimpresivniju u karijeru, imao je centar Detroita Džejlen Duren sa 22 poena, 21 skokom i šest asistencija. Pratili su ga Džejden Ajvi sa 19 poena, osam skokova i šest asistencija i Bojan Bogdanović sa 17 poena.

Šej Gildžes Aleksander je bio na sada već svojih uobičajenih 31 poenu. Džejlen Vilijams ga je pratios a 20 poena. Vasilije Micić nije zaigrao za Tandere.

Detroit je došao do šest pobede u sezoni. Oklahoma se sa 32-14 izjednačila sa Minesotom na čelu Zapada. Denver ima jedan poraz više sa istim brojem pobeda.

Da su Tajris Haliburton i Dža Morant zdravi, duel Indijana Pejsersa i Memfis Grizlisa bi bio prava poslastica. Ovako, pobeda Pejsersa 116:110 neće proći toliko opaženo. 

Svakako je domaćinima ova pobeda vrlo važna u izostanku nosećeg igrača i tokom borbe za što bolju plej-of poziciju. 

Bnedikt Maturin je predvodio Indijanu sa 24 poena. Džejlen Smit i Paskal Sijakam su ga pratili sa po 19 poena. Smit je uhvatio i 10 skokova.

Džeren Džekson Džunior je predvodio Memfis sa 25 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke