Frustracija Luke Dončića, Netsi ulivaju strah!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 31.05.2021.
07:40
Izvor: Sportske.net

Serija Mavsa i Klipsa opet na početku, Bruklin baš moćan!

AP Photo/Tony Gutierrez
AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Klipersi su se vratili iz rupe. Posle dva poraza na Pacifiku, žestoko su uzvratili u Teksasu, dobili obe utakmice i izjednačili na 2:2.

Noćas je delovalo lako, kontrolisali su utakmicu od početka, bili na +16 na poluvremenu, a iako je dvorana bila gotovo puna, Mavsi nisu imali šansu, nijednom u drugom delu meča nisu se spustili na jednocifrenu razliku. 

Leonard je vodio goste, 29 poena, 10 skokova, promašio je samo četiri šuta, Pol Džordž broja do 20. Ali, najveći posao odradili su u odbrani, spustili su Dalas na 34% šuta, domaći su trojke šutirali mizernih 16.7%.

Luka Dončič je igrao povređen, ubacio je 19 poena, imao po 6 skokova i 6 asistencija. Imao je loš procenat šuta, promašio svih pet bacanja, dao samo jednu trojku. Bio je zaista frustriran jer nije igrao na svom nivou, a kada je tako Dalas nema nikakvu šansu.

Bobi Marjanović je odigrao 15 minuta, završio sa 12 poena i 6 skokova, bio najbolji igrač Dalasa.

Netsi su na korak od polufinala. Napravili su brejk u Bostonu i sada imaju priliku da sve završe kod kuće u narednom meču. Ovoga puta Džejson Tejtum nije uspeo da iznese tim na leđima, držao ih je u igri u prvoj četvrtini, dao je 14 poena, domaćin je imao vođstvo. Ali, čim su rezerve ušle na parketu, Bruklin je preuzeo igru. Seltiksi bez Brauna, Vokera, Roberta Vilijamsa nemaju dubinu da priprete drim-timu Bruklina. Kajri je bio bolji nego u trećoj utakmici, dobio je porciju uvreda, a jedan navijač Seltiksa ga je gađao bočicom vode kada je napuštao teren. Irving je ubacio 23 od 39 poena u prvom poluvremenu, Durant je brojao do 42, harden uz 23 poena imao 18 asistencija.

Sve to je previše za Kelte, Tejtum je završio sa 40 poena, ali, ostatak tima nemoćan.

 

U matine mečevima, sjajna partija Bogdanovića, Atlanta je na korak od polufinala,Feniks je ponovo napravio brejk, izjednačili su protiv Lejkersa.

Rezultati:

Atlanta - Njujork 113:96 (3:1)
LA Lejkers - Feniks 92:100 (2:2)
Boston - Bruklin 126:141 (1:3)
Dalas - LA Klipers 81:106 (2:2)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke