Furiozan finiš Reala za pobedu u 'El Klasiku'

Autor: Boban Filipović
nedelja 12.04.2015.
14:36
Izvor: Sportske.net

Zahvaljjući odličnoj igri u poslednjem kvartalu i izuzetno šuterski raspoloženom Džejsiju Kerolu, košarkaši 'Kraljevskog kluba' pred svojom publikom savladali aktuelnog šampiona Španije i najljućeg rivala Barselonu rezultatom 91:78 (26:20, 18:18, 17:25, 3

twitter @acbcom
twitter @acbcom

Povezane vesti

Ekipa Pabla Lasa zabeležila je 23. prvenstvenu pobedu u 28. kolu ACB lige i u slučaju poraza Unikahe u gostima kod Estudijantesa večeras zauzeće lidersku poziciju na tabeli.

Real je otišao sa plus šest na poluvreme, tu prednost stekao je u prvoj četvrtini, ali u trećoj deonici gosti iz Katalonije prave preokret i u poslednji period ulaze za košem prednosti.

Međutim, četvrti kvartal Madriđani dobijaju sa čak 15 poena razlike i na kraju dolaze do sigurnog trijumfa - 91:78.

Džejsi Kerol je bio vrlo šuterski raspoložen, ubacio je 26 poena i bio najefikasniji igrač utakmice. 'Mitraljeta' je šutirao 7/9 za dva i 4/6 za tri poena, tome dodao po dva skoka i asistencije.

Veoma raspoložen za igru bio je i sjajni plej Reala Serhio Rodrigez. Popularnom 'Ćaću' je nedostajala jedna asistencija za dabl-dabl, ubacio je 13 poena i imao 9 uspešnih dodavanja.

Dvocifren učinak u pobedničkoj ekipi imali su Serhio Ljulj (12 pts), iskusni Felipe Rejes (11 pts) i Salah Mežri (11 pts).

U Barseloni daleko najbolji Ante Tomić. Hrvatski centar je postigao 22 poena i imao 9 skokova, nedostajala mu je bolja podrška saigrača da bi Katalonci mogli da urade nešto više u gostima kod najvećeg rivala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke