Furiozni finiš Stefa Karija, ''Voriorsi'' su nezaustavljivi!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.11.2021.
00:00
Izvor: Sportske.net

Sedma uzastopna pobeda Golden Stejta koji sve čvršće drži lidersku poziciju.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Ekipa Golden Stejt Voriorsa, predvođena fenomenalnim Stefom Karijem nastavlja da deli lekcije u NBA ligi. Voriorsi su večeras odigrali 20. meč u sezoni i upisali 18. pobedu, od toga sedmu uzastopnu.

To su učinili u ''Stejpls centru'' protiv domaćeg LA Klipersa rezultatom 105:90. Klipersima je ovo deveti poraz u 20 mečeva, a već četvrti u poslednjih šest utakmica.

Domaći tim je imao blagu prednost tokom prve i negde do sredine druge četvrtine, posle čega je usledila rezultatska ''klackalica'' do kraja prvog poluvremena.

Ali, u nastavku Voriorsi preuzimaju kontrolu predvođeni raspoloženim trilingom - Kari, Pul i Porter. Ipak, presudila je fantastična serija Stefa Karija sredinom poslednje četvrtine, kada je postigao tri trojke, jednu za drugom i Golden Stejt je tada  odmakao na 21 poen prednosti /98:77/, što je za Kliperse bilo nedostižno.

Stef Kari je meč završio sa 33 poena, od toga sedam trojki iz 13 pokušaja. Tom učinku dodao je i pet skokova i po šest asistencija i ukradenih lopti. Oto Porter Junior je upisao 18 poena,  a Džordan Pul 17, dok je naš Nemanja Bjelica upisao dva poena i dva skoka za nešto više od 11 minuta u igri.

Kod Klipersa najbolji Pol Džordž sa 30 poena, po pet skokova i asistencija, a Moris i Bledso su upisali po 13 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke