Furiozni Real u novom finalu, Olimpijakos se kasno probudio!

Autor: Darko Mitrović
petak 24.05.2024.
23:16
Izvor: Sportske.net

Biće spektakularno finale.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Za titulu prvaka Evrope na fajnal-foru u Berlinu boriće se aktuelni šampion Real Madrid i atinski Panatinaikos.

PAO je ranije večeras bio bolji od Fenerbahčea, a u drugom polufinalu Real je savladao ekipu Olimpijakosa sa 87:76.

Izvanredno je Real odigrao prvu četvrtinu, kako napadački sa čak šest pogođenih trojki u tom periodu, tako i u odbrani za koju Olimpijakos nije imao rešenja, pa su crveno-beli iz Pireja za prvih deset minuta upisali tek deset poena.

Real je za to vreme stigao do prednosti od 18 poena razlike, a u istom ritmu je rešetao protivnički koš i tokom drugog kvartala, kada je u jednom trenutku imao i ''plus 25'' - 54:29! Šuterski najrspoloženiji bili su Hezonja i Musa, ali je i veliki broj drugih igrača bio efikasan, pa protivnički tim nije znao odakle mu preti najveća opasnost.

Izgledalo je da Olimpijakosu preti prava blamaža u ovom polufinalu, ali je tim Jorgosa Barcokasa do poluvremena uspeo da priđe na 56:37, a početkom drugog je nastavio da smanjuje razliku, pa je prednost Reala iznosila svega 12 poena razlike u tom periodu.

Kako je meč odmicao, i grčki tim je sve bolje šutirao za tri poena, bio je to pravi trojkaški obračun, ali Real nije bio tako ubojit kao u prvom poluvremenu, pa je u trećem kvartalu upisao samo 15 poena, što je prepolovljen učinak u odnosu na ono što su Madriđani postigli u prve dve deonice.

Početkom četvrte četvrtine Olimpijakos je u par navrata uspeo da svoj zaostatak učini jednocifrenim, ali ne i više od toga, pa je Real ipak bez većih problema priveo meč kraju.

Džanan Musa je sa 20 poena bio najefikasniji u Realu, Hezonja je ostao na 12 poena i 6 skokova, uz značajno pokvaren procenat u šutu za tri poena tokom drugog poluvremena (3/10), a Poarije i Jabusele su meč završili sa po 11 poena.

U ekipi Olimpijakosa najbolji Piters sa 23 poena i 10 skokova, Mekisik je upisao 17, Vilijams-Gos 15, a naši reprezentativci su imali skroman učinak - Petrušev pet, Milutinov bez poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke