Dončićev saigrač iz Dalasa postaje član Slovenije?

Autor: Filip Rodic
nedelja 08.09.2024.
00:00
Izvor: Sportske.net

Gde drugde, nego na poziciji centra.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Slovenačka reprezentacija pokušava da nađe savršenog za Luku Dončića u pik-end-rol igri. Posle nekoliko godina sa naturalizovanim Majkom Tobijem, 2024. je bilo leto u kojem su se odlučili za Džoša Niba.

Međutim, kako je otkrio predsednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec u intervjuu za slovenački portal "Ekipa24", saigrač Dončića iz Dalasa Danijel Gaford je izgleda bio prvi izbor.

"Gaford je bio apsolutno prvi izbor i Saše Dončića i trenera Aleksandra Sekulića. Međutim, vrlo brzo se pokazalo da je stvar nemoguće sprovesti i krenuli smo dalje”, rekao je Matej Erjavec.

Erjavec je nastavio da otkriva susret Saše Dončića i centra Maveriksa posle utakmice u Dalasu. 

"Odmah po izlasku iz igre i još uvek malo znojav, upitan je da li bi igrao za reprezentaciju Slovenije. U početku je bio zaista iznenađen, ali je brzo reagovao veoma pozitivno. Rekao je da je počastvovan, da mu laska ta inicijativa i da mu je potrebno vremena da razmisli“, rekao je on.

"Kada nam se javio nekoliko dana kasnije, rekao je da ovo leto jednostavno ne ide, jer je naručio individualne vežbe, programe, lične trenere i još neke stvari. Ali, on je definitivno zainteresovan za budućnost. Kada dođe vreme, nadležni će razmotriti kako i šta i doneti svoje odluke“, rekao je on.

Gaford je u februaru 2024. došao u redove Dalasa u trejdu iz Vašington Vizardsa i od prvog meča pokazao se kao vrhunsko pojačanje za tim koji je dosegao do velikog finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke