Gasol trejdovan, sada će dobiti otkaz, čeka ga Evropa! Da li je ovo novi klub?

Autor: Boris Jovanović
subota 11.09.2021.
09:14
Izvor: Sportske.net

Završava NBA odiseju posle 13 godina...

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Mark Gasol je trejdovan, neće igrati za Lejkerse naredne sezone. Naime, Španac posle 13 godina i prstena verovatno završava odiseju u NBA. Jer, on je dat Memfisu u kome je proveo deceniju za pika iz druge runde drafta 2024. i prava Grizlija na Kineza Vanga Želina centra koji nikada neće zaigrati u NBA i koji već deset sezona igra u domovini. Njega je tim iz Tenesija birao kao 57. na draftu pre pet godina.

Gasol se vraća u Memfis, ali neće se dugo zadržati, najverovatnije će raskinuti ugovor i vratiti se u Evropu kako bi bio sa porodicom. 

Da li to znači da će 36-godišnji centar završiti karijeru?

Priča se da će igrati za Đironu koju je osnovao na korenima nekadašnjeg kluba u kome je počeo. On je i predsednik, klub je krenuo iz četvrte lige pre četiri godine (do tada su igrali u mlađim kategorijama) već prve ušao u treću, onda u korona sezoni prošle godine u drugu, gde su završili sa skorom 12-14.

Lejkersi su morali da otpuste Gasola, oslobode se njegove plate od blizu tri miliona, došli su DeAndre Džordan i povratnik Hauard, plus Entoni Dejvis ima minute na petici, pa je Španac prekobrojan. On je i prošle godine igrao manje od 20 minuta i pored povrede Dejvisa, to je najmanja minutaža koju je imao u karijeri. 

Inače mlađi Gasol je igrao za nekadašnju CB Đironu koja je ugašena, od 2006. do 2008. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak