Gavrilović zadovoljan pobedom u Zagrebu, objasnio zbog čega je Evroliga lakša od ABA!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 03.11.2019.
23:31
Izvor: Sportske.net

Gust raspored polako uzima svoj danak.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović bio je veoma zadovoljanzbog pobede nad Cibonom u Zagrebu86:72.

"Očekivao sam veliku borbenost Cibone. Ono što sam video tokom pripreme za utakmicu je da je sakupljena ekipa koja je rešena i odlučna da pokuša da pobedi. To su, recimo, pokazali u meču sa Zadrom. Pokušao sam igrače da pripremim za borbenu košarku u kojoj Cibona ima veliku potrebu za kontra-napadom i ubrzanim ritmom."

"Nije nam polazilo za rukom da to uvek osujetimo, bilo je i velikih rezultatskih padova, ali smo uspeli da ostanemo u igri i da odnesemo dva boda u Beograd što je bilo i najvažnije", objasnio je Gavrilović.

Novinari su od njega tražili i objašnjenje koliko su njegovi igrači iscrpljeni duelima u regionalnom takmičenju posle evroligaških mečeva.

"Evroliga se igra četvrtkom i petkom, a ove nedelje smo imali i dupli program. Ne samo što nam oduzima energiju, već imamo više vremena da se spremimo za nju nego za mečeve ABA lige. Voleo bih da je obrnuto. Igrači se potroše, teško je da se vrate u optimalno stanje. A ABA liga nas vodi u Evroligu i zato ima ogromnu važnost", smatra strateg "crveno-belih".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Monday, 04.11.2019
08:19

Po ovakvim izjavama je onda potpuno besmisleno igrati Evroligu. Ako je cilj samo plasman svaki put, a da je to nesto sto je naporno i drugo po vaznosti za klub, sto se onda i igra?

avatar
Man united
Monday, 04.11.2019
17:06

Приоритет увек треба да буде АБА лига. Није ни реално да постигнемо неки искорак у евролиги.