Gde će se igrati fajnal-for Evrolige? Kaunas izaziva Istanbul!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 03.10.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

Pominje se i Dubai.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Da je Đordi Bartomeu ostao na čelu Evrolige fajnal-for ovosezonske Evrolige izvesno bi se održavao u Istanbulu, ali dolaskom Dejana Bodiroge na mesto predsednika ove organizacije stvari su se promenile.

Pre nekoliko dana pojavila se informacija da bi Dubai mogao da se uključi u Evroligu, "pošalje" svoj klub među evropsku elitu i organziuje tri naredna fajnal-fora elitnog evropskog takmičenja u Ujedninjenim Arapskim Emiratima.

Ipak, to se najverovatnije neće desti tako brzo, tako je Istanbulu "na crtu" izašao Kaunas koji želi organizaciju ovogodišnjeg fajnal-fora, navodi dobro obavešteni portal "Basketnews".

Litvanija je poznata kao zemlja košarke, ali im nikada nije pripala čast da bude organizatori ovakvog spektakla, to bi moglo da se uskoro promeni.

Navodno je Dejan Bodiroga zajedno sa upravom Evroligi bliži odluci da "Žalgirio arena" ugosti četiri najbolje ekipe u Evropi ove sezone. Kapacitet hale u kojoj svoje utakmice igra Žalgiris iznosi oko 15.000 mesta.

Ove nedelje nas očekuje start Evrolige. Srpski predstavnici Crvena zvezda i Partizan gostuju Efesu, odnosno Albi. AdmiralBet nudi veliku kvotu 6 na pobedu "crveno belih" u Istanbulu, dok se Partizanu daju sasvim dobre šanse u Berlinu i kvota 1.89.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke