Gde gledamo ''Martovsko ludilo''? Počinje večeras, šest srpskih košarkaša na delu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.03.2023.
13:13
Izvor: Sportske.net

Još mnogo sjajne košarke počinje večeras, za mnoge je ovo bolji doživljaj i od NBA lige.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Utakmicom Merilenda i Zapadne Virdžinije od 17 časova i 15 minuta po našem vremenu, a uz direktan TV prenos na Areni sport 7, počinje popularno ''Martovsko ludilo'', odnosno borba za trofej najbolje koledž ekipe u SAD.

Titulu brani ekipa Kanzasa, koja je prošle godine u finalu bila bolja od Severne Karoline, ali ovo je takmičenje koje obiluje iznenađenjima, veliki broj utakmica igra se u kratkom vremenskom intervalu i bukvalno je sve moguće.

''Martovsko ludilo'' ove godine trajaće od danas, pa sve do 2. aprila, a turnir se igra po nokaut sistemu takmičenja.

Prva runda počinje danas, završava se sutra. Druga runda igraće se 18. i 19. marta, a pet dana kasnije startuje borba 16 najboljih ekipa. Od tih 16 će osam najboljih proći u ''Elite 8'' rundu koja će se igrati 16. marta, a odluka o šampionu biće doneta na fajnal-foru. Polufinalni mečevi su na programu 1. aprila, a finale je dva dana kasnije.

Srbija će imati šestoricu svojih igrača tokom ovog takmičenja. To su: krilni centar Filip Rebrača (Iowa Hawkeyes), krilni centar Filip Borovićanin (Arizona Wildcats), krilo Pavle Kuzmanović (Boise State Broncos), centar Uroš Plavšić (Tennessee Volunteers), krilni centar Matija Belić (UC Santa Barbara Gauchos) i krilni centar Dušan Mahorčić (NC State Wolfpack).



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke