Gde god pogledaš, tu je Mustafa Fal! Kako izdržava ovoliku minutažu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.11.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net

Ogroman teret podnosi ovaj momak posle povrede Nikole Milutinova.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Olimpijakos od početka sezone ima problema sa povredama igrača, i Mustafa Fal je bio jedan od njih, ali otkad se oporavio i vratio na teren, trener Barcokas sve više računa na gorostasnog centra.

Sada kada se Nikola Milutinov povredio, Fal mora da igra još više, pa je u poslednjih pet mečeva, računajući i večerašnji protiv Crvene zvezde, redom igrao 35, 37, 28.5, 35 i 33.5 minuta! I to sve u 11 dana!

Mnogi se pitaju kako izdržava sve to, ali izgleda da mu poverenje trenera baš prija, pa je nedavno protiv PAOK-a upisao tripl-dabl u šampionatu Grčke, o čemu smo tada izvestili.

Ali, kada je Evroliga u pitanju, večerašnji nastup protiv Crvene zvezde je njegovo najbolje izdanje u sezoni, pa i mnogo duže od toga.

Olimpijakos je ovaj meč dobio sa 88:83, a 218cm visoki Fal je meč završio sa 14 poena, 14 skokova i tri asistencije. Iako nije imao lak posao, dominirao je u duelu sa Zvezdinim centrima i izdržao sve napore kako bi pomogao svom timu da dođe do važne pobede. Posle meča je dobio javne pohvale od saigrača Aleka Pitersa koji bio najefikasniji sa 28 postignutih poena.

''Toliko radi na terenu, kapa dole za njega. I u napadu i u odbrani radi mnogo stvari i svuda stiže. Zakucava, 'krade', deli loptu, ma svuda je na terenu'', oduševljen je Piters.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke