Gde je zapelo između Ostoje i Čovića? Predsednik Partizana: ''Mene raduje njegova penzija''

Autor: Darko Mitrović
petak 07.06.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek crno-belih dao je opširan odgovor na ovo pitanje.

2022 Starsport.rs ©
2022 Starsport.rs ©

Povezane vesti

Preneli smo već, predsednik Partizana Ostoja Mijailović je gost podkasta ''Telcast'', gde je posle komentara neuspešne Partizanove sezone, usledilo pitanje voditeljke Minje Miletić:

''Gde je zapelo između tebe i predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića?''

Mijailović je počeo slikovito, ali onda je bio mnogo konkretniji i detaljniji.

''Kad ti i ja imamo ovu emisiju, je l' se ti trudiš da budemo ravnopravni u razgovoru, da ja kažem svoje, ti svoje, pa neka neko kvalifikuje da je Minja pametnija i elokventnija od Ostoje, a neko drugi neka kaže suprotno.

A zamislite da Minja mora po svaku cenu da bude bolja. Pa gde nije bolja, ona će da uzme čašu da me poprska vodom, da mi baci mikrofon, uradi nešto ružno... E, to je sistem rada tog čoveka koji nije to primenio samo u sportu. On je to doneo iz politike. O tome su i pisale novine, neću o tome.

Ja nisam takva osoba. Ja imam kompaniju od 1420 ljudi, imam odgovornost prema njima, prema svojoj porodici. Imam odgovornost prema Partizanu koji nešto znači u ovom društvu i ne mogu da se ponašam kao ulična bitanga. 

Da bih se ja nekom dopao, da napadam sudije, da ja izvlačim nečije kazne i to objavljujem, a to gledaju i njihova deca. Pa, to što je neko pogrešio, to je njegov problem, zar ja moram da ga uveličam da bih bio veliki...'', konstatovao je Mijailović.

Postoji li mogućnost da, bez obzira na sve to, jednog dana njih dvojica zajedno sednu i odgledaju utakmicu Partizana i Zvezde?

''Postoji jedan jedini uslov da imamo normalne odnose, a to je da ja pristanem da Partizan uvek bude drugi, iza Crvene zvezde. To neće nikad da se desi. 

On želi da bude prvi po svaku cenu, a da ja budem drugi sa Partizanom i da on bude najsrećniji čovek na svetu. Mene raduje njegova penzija koja je najavljena u julu mesecu, jer će u sport ući neka 'krštena osoba', da ne svedemo sport na Partizan i Zvezdu. Bogu hvala, pa država ulaže i u druge klubove - Vojvodina, Spartak, Borac, Zlatibor... 

Da košarka dobije novu dimenziju, ali sa normalnim ljudima. Imate situaciju kad čovek kaže prošle godine: ''Da ja nisam otišao na operaciju, ne bi se završila tako sezona''. Pa, znači ko odlučuje o tome ko će da bude prvi - parket ili mi sa strane. Je l' vam to dokaz o kakvoj se osobi radi?

On je to jasno rekao. A kako bi ti to tačno trebalo da utičeš? Šta da radiš, da praviš haos, da pritiskaš sudije? A u isto vreme pričamo o kulturi, o normalnom odnosu.

Ma, ja nemam sukob sa njim, on je sukob imao u politici, on je sukob imao u javnom životu... Sa svima je bio u sukobu, pa u prijateljstvu. Ja da radim to - neću. Moja kultura je potpuno drugačija u odnosu na njegovu.

Ja pokušavam da napravimo dobar tim, dobru hemiju sa navijačima, sa sponzorima, da popštujemo ulaganja države, da sprečimo sve anomalije na tribinama, da ovaj sistem vodim kao svoju kompaniju'', naglasio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke