Gde nestade Vildozin šut u Evroligi?

Autor: Nemanja Janošev
petak 24.03.2023.
12:45
Izvor: Sportske.net

Argentinac uspavan u 2023. godini.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza trenutno se nalazi u velikom padu forme kada je reč o utakmicama u najkvalitetnijem košaraškom klupskom takmičenju u Evropi.

Luka se brzo uvukao pod kožu svim pristalicama crveno-belih svojom energičnošću, potezima, doprinosu na parketu i komentarima. Sve je to predivna melodija za navijače kluba sa Malog Kalemegdana. Ali, ona je utihnula u poslednje vreme, barem kada je reč o njenom izvođenju na sceni.

Od trenutka kada je stigao i debitovao u susretu protiv Real Madrida, pa sve do Nove godine, Luka Vildoza imao je 97 upućenih trojki na 17 susreta i pogodio je 41 što je 42 odsto uspešnosti. 

Ali, nakon meča sa Virtusom koji je zatvorio 2023. godinu, usledio je rapidni pad u njegovoj formi i osim što nijednom nije prešao kotu od 20 poena na utakmici Evrolige, Luka je izgubio samopouzdanje kada je neophodno da se izdigne sa spoljne linije i unese dvoranu u trans. U poslednjih osam mečeva, a svi oni odigrani su ove godine, Vildoza je šutirao 34 puta pogodivši samo šest trojki. Procenat uspešnosti u ovom slučaju iznosi "tričavih" 17 odsto.

Često je bilo prilike za videti i njegova slabija postavka u defanzivi, odnosno da nonšalantno pristupa odbrani, kao recimo protiv Barselone u prethodnoj sedmici. Slab blok, manjak agresivnosti, dok je potpuno drugačija slika kada ozbiljnije pristupi odbrambenim zadacima i protivnik gubi rešenja u slučaju da napadaju baš njega.

Proleće je stiglo, a Luka bi morao da se probudi iz zimskog sna kako zna i ume ne bi li Crvena zvezda uspešno završila ovu sezonu makar u domaćim okvirima. Da je zadržao momentum od ranije ili makar bio na približnom nivou, možda bi smo danas i dalje pričali o crveno-belima kao konkurentima za Top 8. Takođe, u pitanju je i nova povreda s kojom se susreo prošle večeri, pa je za videti da li će uslediti rehabilitacija.

"Videćemo. Osetio je bol. Hteo je da nastavi, ali sam mu rekao da se odmori. Kada se ohladio nije mogao da igra", bile su reči Duška Ivanovića posle jučerašnje utakmice

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke