Gde nestadoše Hauard i Boldvin protiv Zvezde?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 15.10.2024.
23:41
Izvor: Sportske.net

Sferopulos baca nevidljivi plašt na ubitačne poentere.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Preostala je još jedna utakmica kako bi treće kolo Evrolige bilo potpuno, ali to neće promeniti činjenicu da je Crvena zvezda lider na tabeli.

Monako može da im se pridruži u slučaju da pobede Barselonu u "Blagurani" u sredu uveče, ali čak i da se to dogodi izvesno je da će crveno-beli imati najbolju odbranu u dosadašnjem toku sezone. Teško je poverovati da će Barsa i Monako završiti meč sa po pedesetak poena, no hajde da ne prejudiciramo.

Fakat je da Crvena zvezda igra briljantnu odbranu ove sezone i zaista je u neke kombinacije petorke regionalnog šampiona koje izvodi Janis Sferopulos - a da pritom odrade defanzivnu postavku sjajno - teško poverovati.

Znalo je da bude rupa u prošlosti kada su na parketu Miloš Teodosić, Nemanja Nedović, Rokas Gedraitis... Ali, za sada ne viđamo poteškoće. Štaviše, oni defanzivno izgledaju izvanredno. Naravno, tu svoj uticaj ostavlja Nikola Kalinić koji je briljantan. Džoel Bolomboj, Kodi Miler Mekintajer, Dejan Davidovac takođe... 

Otuda i praktično nepostojanje Markusa Hauarda u prošlonedeljnoj utakmici u "Areni" tokom koje je jedan od najubitačnijih šutera Evrolige ubacio sedam poena, uz tek jednu trojku iz pet pokušaja. Pritom je prvi usledio tek nakon 27 minuta igre!

A onda u utorak uveče - Zvezda baca nevidljivi plašt na još jednog izuzetnog košgetera. U pitanju je Vejd Boldvin koji je za pola sata na parketu upisao tri poena (0/2 za dva, 1/4 za tri, nijedno bacanje). Imao je pet asistencija i indeks "nula". Imao je Boldvin slabih partija poslednje sezone, ali u razmeri sa minuaži iz duela protiv Crvene zvezde nije. 

Kuriozitetan je podatak da je Boldvin jedan od najgorih mečeva u Evroligi odigrao takođe protiv Zvezde krajem 2022. godine u porazu Makabija 69:68 kada je za 31 minut na parketu imao šest ubačenih poena.  Zamreće čovek da igra protiv crveno-belih...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke