Gde su "večiti" nakon evroligaških pobeda? Čeka ih "paklena" nedelja!

Autor: Lazar Nikolić
petak 18.11.2022.
23:11
Izvor: Sportske.net

Dupli evroligaški program pred nama.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Predstavnici Srbije u košarkaškoj Evroligi, Crvena zvezda i Partizan bili su uspešni u osmom kolu elitnog evropskog takmičenja.

"Večiti" rivali odbranili su domaći teren i upisali pobede.

Crvena zvezda je u četvrtak predvođena novim trenerom Duškom Ivanović u neizvesnoj utakmici savladala francuski Asvel sa 71:67 u hali "Aleksandar Nikolić" i tako stigla do druge pobede u ovosezonskom izdanju Evrolige.

Petak je bio dan za radost navijača Partizana. "Grobari" su napunili "Arenu" i pomogli svojim miljenicima da u fantastičnoj utakmici trijumfuju protiv izraelskog Makabija iz Tel Aviva rezultatom 96:88. Tako je ekipa Željka Obradovića došla do polovičnog skora od četiri pobede i isto toliko poraza nakon prvih osam evroligaških utakmica.

Nakon osam odigranih utakmica Crvena zvezda je na 17. mestu na tabeli sa skorom 2-6, dok je Partizan osmi i ima skor 4-4.

"Večite" rivale u narednoj nedelji čekaju po dve utakmice u Evroligi. Prvo će u četvrtak Crvena zvezda od 20 sati gostovati Albi u Berlinu, a Partizan odmeriti snage sa Barselonom u Kataloniji 45 minuta kasnije. 

Samo dva dana kasnije ponovo će na parket srpki klubovi. Ovoga puta Zvezda će na svom terenu od 17.30 igrati protiv Makabija, dok Partizan ponovo gostuje, ovoga puta Realu iz Madrida od 20.45 sati.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke