Giedraitis i debitant Daum slomili otpor Barana za prvu pobedu Zvezde!

Autor: Ivan Cvetković
subota 28.09.2024.
19:41
Izvor: Sportske.net

Amerikanac imao zapaženu ulogu u Beogradskoj areni večeras.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Beogradu ekipu Mornara iz Bara rezultatom 91:72 (22:14, 23:27, 22:17, 24:14) u okviru drugog kola AdmiralBet ABA lige.

Posle poraza u Dubaiju, izabranici Janisa Sferopulosa izašli su silno motivisani pred ne naročito popunjenim tribinama Beogradske arena da opravdaju ulogu favorita protiv Mornara, u čemu su na kraju i uspeli, ali ne bez problema u igri.

Na početku prve četvrtine činilo se da će to učiniti prilično lako, naročito posle dobre partije debitanta u dresu Zvezde Majka Dauma koji zbog problema sa pasošem nije igrao u Dubaiju.

Amerikanac je u prvih 10 minuta postigao sedam poena, Zvezda je već sredinom uvodne deonice stekla dvocifrenu prednost, ali je odlična partija Brandena Dženkinsa na drugoj strani održavala Mornar u životu.

Košarkaš Mornara delovao je veoma raspoloženo za igru, tokom prvog poluvremena pogađao je ključne poene za svoj tim, a sve je to Zvezda "pratila" katastrofalnim procentima šuta za tri poena u jednom trenutku (jedan od 10).

Na solidno izdanje Dauma nadovezao se Giedraitis, potom je "povukao" i Miler-Mekintajer koji je sa dve trojke omogućio Zvezdi osetniju prednost i popravio procente za šut sa distance svog tima.

Ipak, Barani su poenima Runjića i Dženkinsa prišli na svega četiri poena zaostatka, a posebno je večeras bio inspirisan Amerikanac koji je poluvreme okončao sa čak 19 postignutih poena.

Mornar je zahvaljujući Dženkinsu održavao prilično podnošljiv zaostatak sve do sredine treće četvrtine.

Tada se razigranom Daumu priključio Mitrović, a onda i Dobrić koji je pogodio trojku i doneo "crveno-belima" devet poena prednost pred početak poslednje četvrtine.

Serija 6:0 omogućila je Zvezdi dvocifreno vođstvo nakon čega Mornar nije uspeo da se vrati u meč, pa je aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige ostvario prvi trijumf u novoj sezoni.

Zvezdu su do trijumfa večeras vodili Giedraitis sa 19 poena, debitant Daum dodao je 18, a Mitrović je upisao 10 poena.

U redovima Mornara, najzapaženiji bio je Dženkins koji je meč okončao sa 27 poena, Smit je dodao 14, a dvocifreni su bili i Bedijako i Buljević sa po 10 poena.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke