Glas razuma u opštem haosu - Željko, kapa dole za ovu poruku!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.04.2023.
23:52
Izvor: Sportske.net

Jednostavno, gospodin Željko Obradović.

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Poruka Željka Obradovića posle tuče u Madridu između košarkaša Reala i Partizana pri rezultatom 95:80 za crno-bele na 1:40 do kraja meča predstavlja glas razuma u tom opšten haosu koji je nastao ni iz čega, kada se to najmanje očekivalo.

''Došli smo da igramo protiv Real Madrida, odličnog tima i kluba. Znali smo da će biti vrlo lako. Ideja je da idemo utakmicu po utakmicu. Sada imamo 2-0. Veoma sam srećan zbog toga. Mislim da smo zasluženo pobedili. Kvalifikacije nisu završene. Neće biti nimalo lako, Real ima mnogo resursa i sigurno će imati Tavaresa. Moramo biti veoma oprezni i dobro se pripremiti. Čestitam mojim igračima na onome što su uradili ove nedelje'', rekao je Obradović.

Nažalost, večerašnje savršeno Partizanovo vče pretvorilo se u košmar zbog opšte tuče u kojoj je teže povređen Dante Egzum.

''Ne znam šta mogu da kažem. sve je u rukama sudija i Evrolige. Mislim da ovo što se desilo nije dobro ni za košarku, ni za imidž Real Madrida ili Partizana. Ovo se više ne sme da se dogodi.

Od ovog trenutka pokušaću da smirim sve ljude u Beogradu. Želim da pričam o košarci, ne želim da pričam o ovome. Ovde imam prijatelje i veliko poštovanje prema svima. Kada stignemo u Beograd, pokušaću da smirim sve ljude koji će dočekati Real Madrid. Oni neće ništa da urade. Svaki dan ću ovo ponavljati. Moramo da pričamo o košarci. Što se košarke tiče, nema ništa bolje.

Emocije. Morate pogledati ko je to započeo i zašto je počeo. Morate kontrolisati svoje emocije i ne reagovati. I kada neko odgovori, dešava se ono što se dogodilo. Već sam razgovarao u svlačionici sa igračima. Morate kontrolisati emocije i ko kontroliše emocije ima veće šanse da uradi nešto u sportu'', objasnio je Obradović.

Prokomentarisao je i šta se po pravilima dešava u slučaju prekida utakmice.

''Postoji pravilo da ako igrači sa klupe uđu na teren, oni bivaju diskvalifikovani. Sudije su odlučile da se više ne igra. Nije važno ko je počeo i kako je počelo. Ne moramo da pričamo o ovome'', naglasio je Obradović.

Na kraju o povredi Dantea Egzuma.

''Ne znam kako je Egzum. Izgleda loše. Ne znam šta da kažem. Ima bol u stopalu. Moramo da uradimo testove da saznamo šta se desilo'', zaključio je Obradović, ali je u međuvremenu dr Moma Jakovljević otkrio da je Egzumu pukla tetiva u stopalu i da se rdai o težoj povredi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke