Godinama igrao Evroligu, sada suspednovan na dve i po godine!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 07.02.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Zbog dopinga.

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Grčki košarkaš Dinos Mitoglu suspendovan je na dve i po godine zbog korišćenja dopinga.

Kako javlja novinar grčkog "SDNA" Makis Serapsisos istragom koja se vodila još od marta prošle godina utvrđeno je da je 26-godišnji centar uzeo je neimenovanu supstancu koju Svetska antidoping agencija smatra za jednu od najkritičnijih na "crnoj" listi.

Mitoglu je sarađivao u istrazi, ali mu to nije pomoglo. On je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu posle utakmice njegovog tadašnjeg kluba Olimpije iz Milana i Panatinaikosa odigrane u glavnom gradu grčke marta 2022. godine.

On je za sve okrivio doktorku koja mu je dala te tablete.

"Doktorka me je uverila da su tablete ’čudotvorni lek' iz Rusije. Dala mi je čist serum. Nakon mog pitanja u vezi sa lekom, odgovorila mi je da će ovaj serum pomoći da pročistim telo. Rečeno je da je doktorka obećala tretmane koji su pomogli u lečenju raznih stvari, od lečenja povreda ili povećanja atletskih performansi do povećanja libida ili borbe protiv starenja", rekao je suspendovani košarkaš.

Mitoglu je poznat kao dugogodišnji učesnik Evrolige. Od 2017. do 2021. godine nastupao je za Panatinaikos, da bi poslednju sezonu u dosadašnjoj karijeri proveo u Olimpiji iz Milana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke