Golden Stejt diže formu, Pelikansi ne mogu bez Zajona, Bogdanovo slabo šutersko veče!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 16.01.2023.
23:59
Izvor: Sportske.net

Odigrano još mečeva NBA lige...

AP Photo/Jess Rapfogel
AP Photo/Jess Rapfogel

Povezane vesti

Bilo je neizvesno u duelu Vašingtona i Golden Stejta, ali su gosti za koje danas nije igrao Klej Tompson (odmarao) uspeli da stignu do nove pobede, bilo je 118:127. 

Prilazili su domaći na minus 1 i to dva puta u poslednjih par minuta, ali su tada stupali na scenu najbolji igrači Golden Stejta. Serijom 10:0 su rešili pitanje pobednika u samom finišu meča. 

Naravno, Stef Kari najefikasniji sa 41 poenom, ali je šutirao 28 puta iz igre, pritom je 12 poena dao sa linije za slobodna bacanja. Pratio ga je Pul sa 32, Grin je imao 16 poena i 10 asistencija. 

U redovima Vašingtona Porzingis 32 poena, ali nekoliko nerezonskih šuteva u poslednjoj deonici, pritom je odigrao slabiju odbranu kada je to bilo najpotrebnije. Moris je imao 17 poena. 

Klivlend bolji od Pelikansa koji su i danas nastupili bez Vilijamsona. Gosti su vodili na ulasku u poslednju četvrtinu, ali su posustali na samom kraju, Kavsi predvođeni Garlandom su uspeli da donesu novu pobedu ove sezone. 

Garland najefikasniji sa 30 poena, imao je i 11 asistencija, Alen ga je pratio sa 24 poena i 11 skokova. Kod gostiju Mekalum 25 poena, Valančijunas 22. 

Ludi meč Toronta i Niksa, u "Medison Skver Gardenu" bolji gosti, Branson je na kraju promašio otvorenu trojku za pobedu, a mogao je da ide i do kraja za produžetak. 

I do prvog produžetka su Niksi stigli nakon koša u poslednjoj sekundi, Baret je išao od koša do koša i zakucao loptu preko protivnika, očekivali su svi da će domaćin biti u psihološkoj prednosti u dodatnih pet minuta, ali nije to bio slučaj. 


VanVlit najefikasniji sa 33 poena kod pobednika, a kod Niksa 32 poena Bareta. 

Atlanta bolja na svom terenu od Majamija u meču koji je bio jedan od onih najbitnijih za plej-of, jer se obe ekipe bore za mesto koje će voditi u doigravanje. 

"Houksi" daleko bolji na startu, bilo je čak i 26 poena razlike, ali onda nagli pad u trećoj deonici, pa neizvesna završnica gde je domaćin nekako uspeo da se sačuva. 

Bogdan opet bez dobrog šuta, pokušavao je, ali nije uspevao, pogodio svega dve trojke, ukupno je iz igre šutirao 11 puta. Dodao i 5 asistencija. Marej najbolji u Atlanti sa 28 poena, Jang je imao 20. U Majamiju Batler 34 poena, Adebajo 20 i 13 skokova. 

Ranije danas su odigrane dve utakmice, Milvoki je savladao Pejserse, dok je Boston bio bolji od Šarlota

Vašington - Golden Stejt 118:127
Klivlend - Nju Orleans 113:103
Njujork - Toronto 121:123
Atlanta - Majami 121:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke