Golden Stejt jasan u svojim namerama - Ostaje li Bjelica?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 23.06.2022.
09:16
Izvor: Sportske.net

Biće teško zadržati ih sve.

AP Photo/Jed Jacobsohn
AP Photo/Jed Jacobsohn

Povezane vesti

Rukovodstvo novih šampiona NBA lige Golden Stejt Voriorsa na čelu sa generalnim menadžerom Bobom Majersom želi da zadrži aktuelni tim na okupu.

Iako su im mnogi davali male šanse da se domognu prstena, franšiza iz San Franciska je bila maestralna toko najvećeg dela sezone, posebno onog najbitnijeg kada su u finalu savladali Boston Seltikse sa 4:2 i tako osvojili sedmu titulu šampiona NBA lige.

Brojni igrači će ovog leta postati ograničeni slobodni agenti, a među njima je i Nemanja Bjelica. Ipak, u Voriorsima uveravaju da žele da se svi oni, ukoliko to bude moguće - vrate u Zaliv.

"Naš cilj je i naša nadanja su da ćemo uspeti da vratimo sve te igrače nazad i pokušati da krenemo opet. Svi oni su bili sjajni za nas na različite načine i isto tako su se odlično uklapali u naše potrebe. Mnogo naših slobodnih agenata je imalo velikih trenutaka u plej-ofu NBA ove sezone što znači da su nam veoma važni", rekao je GM Voriorsa Bob Majers.

Ograničeni slobodni agenti za Voriorse su Kevon Luni, Oto Porter Džunior, Nemanja Bjelica, Andre Iguadala, Damion Li, Geri Pejton II i Huan Toskano Anderson. Tako, pitanje je hoće li imati prostora za sve njih u finanijskom smislu, te je neizvesno hoće li moći da zadrže srpskog reprezentativca. Takođe, "Ratnici" će imati još posla u vidu produžetaka saradnji sa odličnim Endrjuom Viginsom kojem ističe petogodišnji ugovor koji je iz Minesote preneo u Golden Stejt, te produžetak mora da usledi i sa, kako veruju u organizaciji, naslednikom Stefa Karija - Džordanom Pulom. On zahteva 100.000.000 za pet godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke