Gordić: "Novi izazov, ciljevi isti"

Autor: Nikola Miloradović
petak 05.07.2019.
18:32
Izvor: Sportske.net

Iskusni plejmejker ponovo u crno-belom dresu.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Reprezentativac BiH Nemanja Gordić se vratio u redove Partizana, što je danas i ozvaničeno.

On je prethodno crno-beli dres nosio u sezoni 2012/13, kada je sa ekipom Partizana osvojio ABA ligu i šampionat Srbije.

Igrao je potom i za Cedevitu, dok je najbolji utisak ostavio u dresu Budućnosti, sa kojom je izborio plasman u Evroligu osvajanjem ABA lige u sezoni 2017/18.

Nakon dve sezone se rastao sa Podgoričanima, ističe da će mu Budućnost ostati u lepom sećanju, vratio se u redove Partizana, sa kojim želi da se izbori za povratak u Evroligu.

"Proveo sam zaista dve sjajne godine u Podgorici i ekipi Budućnosti. Ostvarili smo istorijski uspeh, uspeh u koji je malo ko verovao. Zvezda je bila daleko jača na papiru, ali smo uspeli da stignemo do trona i plasmana u Evroligu.

Sezona koja je ostala iza nas se ne može oceniti kao neuspešna. Budućnost je osvojila duplu krunu u Crnoj Gori, igrala je u finalu ABA lige, pružila je maksimum u elitnom takmičenju u dvorani Morača koja je u svakom duelu bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Lepo smo se i korektno rastali. Drago mi je što mi se Budućnost na poseban način zahvalila na svemu što sam uradio za klub, a i meni je bila čast i privilegija da nosim dres Budućnosti.


Sada je ispred mene novi izazov, a ciljevi ostaju isti. Ponovo su ambicije vezane za osvajanje trofeja u domaćem šampionatu, ABA ligi, a velike ambicije imaćemo sigurno i u Evrokupu. Dobro sam upoznat sa očekivanja kluba kakav je Partizan i nastojaću da dam pun doprinos ostvarivanju ciljeva", izjavio je Gordić za "Sport Klub".

Ovaj 30-godišnji plejmejker je prvo pojačanje "crno-belih" za narednu sezonu, jasno je da je njegovim angažovanjem samo otvoren prelazni rok za vicešampiona Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Friday, 05.07.2019
18:53

Hvala za titulu pretprosle sezone majstore, veliki igrac, a jos veci covjek. Partizan je dobio odlicnog igraca.