''Gori'' Evroligin Tviter nalog - Prvo Nedović i Zvezda, a onda se pojavio i Bjelica...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.07.2022.
18:33
Izvor: Sportske.net

Da li nam Evroliga šalje neku skrivenu poruku?

STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Crvena zvezda je danas predstavila veliko pojačanje za novu sezonu, reprezentativni bek Nemanja Nedović se vratio među crveno-bele, potpisao ugovor na tri godine, ali to je tek početak velikog posla koji čelni ljudi kluba treba da obave ovog leta po pitanju pojačanja, kao i angažovanja novog trenera posle odlaska Dejana Radonjića.

Ova vest je snažno odjeknula širom Evrope, od Grčke gde je Nedović do ovog leta nastupao u dresu Panatinaikosa, pa nadalje, a veliku pažnju Nedovićevom transferu u Zvezdu posvetila je i Evroliga, kako na svom zvaničnom sajtu, tako i na društvenim mrežama.

''Crvena zvezda mts Beograd dodala je iskustvo i vatrenu moć svojoj odbrani tako što je sa kombo-bekom Nemanjom Nedovićem potpisala trogodišnji ugovor, saopštio je klub u četvrtak. Nedović (1,92 metra, 31 godina) stiže iz atinskog Panatinaikosa, gde je u proseku postizao 14,3 poena i 3,2 asistencije u 26 utakmica u Evroligi prošle sezone. Pomogao je Panatinaikosu da osvoji ligu i Kup Grčke 2021. godine, a zaslužio je i MVP priznanje u finalu plej-ofa. Prošle sezone bio je sedmi na listi strelaca Evrolige.

Nedović je odrastao u Zvezdi, a karijeru je započeo u klubu, igrajući u njemu od 2008. do 2012. Debitovao je u Evroligi sa Lijetuvos Ritasom u sezoni 2012-13. Nedović je takođe igrao za Golden Stejt u NBA, Santa Kruz u G-ligi, Unikahu u Španiji i Olimpiju Milan u Italiji. Pomogao je Unikahi da podigne trofej Evrokupa 2017. i bio je drugi na listi strelaca u Evroligi 2017-18 sa 16,8 poena po utakmici sa tim timom. Nedović je i reprezentativac Srbije. Pomogao je Srbiji da osvoji srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru'', navodi se u tekstu Evrolige.

Samo sat kasnije, Evroliga je na svom Tviter nalogu objavila i podsećanje na koš Nemanje Bjelice iz sezone 2014/15 kada je popularni ''Profesor'' bio MVP Evrolige i kada je doneo pobedu Fenerbahčeu nad Barselonom. Slučajnost ili neka skrivena poruka koja najavljuje povratak reprezentativca Srbije u Evroligu posle osvojenog šampionskog prstena sa Golden Stejt Voriorsima u NBA ligi?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke