''Gospodin Tripl-dabl'' za preokret Vizardsa, Pejsersi i Niksi bez problema

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.05.2021.
21:42
Izvor: Sportske.net

Polako se završava ligaški deo sezone u NBA ligi.

EPA-EFE/SHAWN THEW
EPA-EFE/SHAWN THEW

Povezane vesti

Indijana je na kraju ligaškog dela sezone kao gost savladala Toronto sa 125:113. Ova sezona za Reptorse završena serijom poraza, ovo im je ukupno bio 45. uz 27 pobeda, a Indijana će u plej-of sa učinkom 34-38 na osmom mestu u Istočnoj konferenciji.

U drugoj četvrtini Pejsersi su stekli dvocifrenu prednost i u nastavku su je i zadržali, bez ikakve rezultatske neizvesnosti.

U pobedničkoj ekipi blistali su Briset sa 31 poenom i deset skokova, kao i Domantas Sabonis sa 25 poena i 16 uhvaćenih lopti, a efikasan je bio i MekDermot sa 20 postignutih poena. Kod Reptorsa Flin 27, Džonson 24 poena, a Bembri 23 poena, dok su Brih i Bejns imali ''dabl-dabl'' učinak, od 18 poena i 14 skokova, odnosno 14 poena i 10 skokova.

Za to vreme, Njujork Niksi su savladali Boston Seltikse sa 96:92 i učvrstili se na četvrtom mestu Istoka, dok je Boston ostao na sedmoj poziciji sa polovičnim učinkom, 36-36.

Niksi su u prvom poluvremenu stekli ubedljivu prednost koju su gosti u nastavku topili i stigli na samo poen zaostatka u finišu, 93:92, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Beret sa 22 i Rendl sa 20 poena predvodili su Nikse, a kod Seltiksa bolji od ostalih bili su Parker i Voters sa po 17 postignutih poena.

Najuzbudljivije je bilo u Vašingtonu, gde je briljirao Rasel Vesbruk novim tripl-dablom, za veliki preokret Vizardsa u poslednjoj četvrtini.

Na kraju, Vašington je savladao Šarlot Hornetse sa 115:110, iako je imao devet poena minusa na startu poslendje četvrtine.

Vestbruk se zaustavio na 23 poena, 15 skokova i 10 asistencija, a efikasniji od njega bio je samo Bredli Bil sa 25 poena. Hornetse je predvodio Rozir sa 22 poena, po devet skokova i asistencija i malo mu je nedostajalo da se i on pohvali tripl-dablom.

Šarlot je tako nastvaio seriju poraza, završio je na desetom mestu Istočne konferencije, a Vizardi su ih sa dve vezane pobede preskočili na tabeli sa učinkom 33-39.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke