Gospodsko obraćanje Erdema Džana: "Po prvi put vidim ovako nešto..."

Autor: Nemanja Janošev
petak 01.12.2023.
22:38
Izvor: Sportske.net

Džan se obratio novinarima na nesvakidašnji način

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener košarkaša Anadolu Efesa Erdem Džan pohvalio je srpsku košarkašku kulturu na konferenciji za medije nakon poraza njegovog tima od Crvene zvezde.

"Očigledno, defanzivno početak treće deonice i kraj četvrte koštalo nas je mnogo. Prestali smo vertiraklno da igramo u napadu, lopta je išla više u stranu. To su stvari koje su napravile razliku... Moramo da promenimo određene načine defanzive", počeo je Džan.

On je kritikovao svoj tim na osnovu skokova istakavši da je to krucijalna razlika koja je presudila. Upitan je i da prokomentariše predstavu Nemanje Nedovića.

"Nemoguće je da pobedite na gostovanju sa tolikom razlikom u broju skokova 43:26. Defanzivno nismo imali dovoljno skokova, nismo bili dovoljno agresivni, gubili smo lopte... Pred 19.000 ovakvih navijača, ne možete dobiti meč. Nedović? Nemam šta da kažem o njemu, on je fantastičan igrač i to je i ovog puta dokazao".

Kazao je da je kvalitet u Evroligi izjednačen.

"Sve utakmice su bitne, posebno domaće. BIli su vrlo agresivni u drugom poluvremenu, pogotovo njihova bekovska linija. Nismo mogli na to da odgovorimo. Oni su jedan od dobrih timova, kao uostalom svi su blizu jedni drugima".

Ambicije u Evroligi i koja je procena timova za plej-of?

"Klub ima uvek najviše ambicije. Pokušavamo najbolje i videćemo na kraju sezone. U Evroligi je najbitnije biti dobar kada dođe vreme. Bude uspona i padova, a onda kada dođe trenutak, morate biti pripremljeni mentalno i fizički. Ako pitate bilo kog trenera, nijedan vam ne bi mogao reći tačnu predikciju ko će se naći u vrhu. Sve se menja iz kola u kolo".

Koliko je teško trenirati velike ličnosti kao što su Larkin, Klajburn i Bobua nakon 10 godina provedenih u Turk Telekomu?

"Imam sjajne ličnosti u timu. Odlični momci, imamo odličnu hemiju i gradimo ovde nešto novo. Novi trener, novi igrači su došli. Biće potrebno vreme koji da se sve uklopi. Vrlo sam srećan sa njima, odlični ljudi i igrači. Moramo samo da popravimo neke tehničke detalje. Sve utakmice koje smo izgubili, izgubili smo u skakačkoj bici. Gde god da radiš pomaže da spoznaš atmosferu trenera i nebitno je koliko sam godina u poslu. Ako znaš šta želiš da uradiš i igrači te prate, onda  . Mnogo sam naučio od Željka Obradovića, kao i od mnogih drugih sa kojima sam radio".

Zatim, Džan je samoinicijativno uzeo reč da pohvali prisutne novinare.

"Želim da zahvalim svima koji ste ovde. Po prvi put vidim ovoliki broj novinara nakon utakmice. To govori o kulturi košarke koja vlada u ovoj zemlji".

Majk Daum se dobro pokazao na debiju. Biće još pojačanja...

"Majk je imao samo dva treninga sa ekipom. Jer nedostaju četiri igrača: Plajs, Vilis, Žižić i Brajanta. Morali smo da napravimo potez što je pre moguće. Biće neophodno vreme da razume sistem. Gledamo ka novim pojačanjima, ka dugoročnim rešenjima. Kroz dva meseca možete da dobijete i izgubite sezonu", kazao je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke