Gotovo - Džejlin Smit odlazi iz Partizana i iz Evrolige kod dugogodišnjeg Zvezdinog trenera!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.07.2024.
13:23
Izvor: Sportske.net

Neočekivan izbor.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Dugo je trajala neizvesnost oko toga da li će američki plejmejker i reprezentativac Hrvatske Džejlin Smit ostati u Partizanu i naredne sezone. Sam igrač je nedavno javno izrazio želju da ostane, ističući da mu je lepo u Partizanu i Beogradu, ali izgleda da od toga nema ništa.

''Telesport'' je ovog popodneva objavio da je Smit prihvatio ponudu turskog Bahčešehira i da će sledeće sezone braniti boje kluba čiji je aktuelni trener Dejan Radonjić, dugogodišnji trofejni Zvezdin trener.

Bahčešehir je prošle sezone igrao u finalu FIBA Evropa kupa, ali se u šampionatu Turske borio za opstanak. Klupsko rukovodstvo ima znatno veće ambicije u novoj sezoni, a dogovor sa Smitom to i potvrđuje, kao i podatak da ćemo ovu ekipu sledeće sezone gledati u Evrokupu.

Iako Smit nije imao uspešnu evroligašku sezonu, najpšre u Virtusu, gde je bio u drugom planu, a onda i u Partizanu gde je tek u finišu sezone njegov kvalitet počeo da dolazi do izražaja, nije se baš očekivalo da će se tek tako odlučiti za klub van Evrolige.

Ipak, Radonjić stvara kvalitetan tim, a u prilog tome i jučerašnja informacija da je ekipu Bahčešehira pojačao i Hazer iz Fenerbahčea.

Smitov odlazak je samo produžio ionako dug spisak odlazaka iz Partizana ovog leta, a kako sve to izgleda pogledajte u našoj Dnevnoj dozi Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke