Gotovo je - Dalas predstavio Dantea Egzuma!

Autor: Darko Mitrović
petak 14.07.2023.
21:35
Izvor: Sportske.net

Još jedan odlazak iz Partizana.

Povezane vesti

Jedan od najboljih košarkaša Partizana iz prošle sezone, Australijanac Dante Egzum karijeru nastavlja u Dalasu.

Maveriksi su večeras i zvanično poželeli dobrodošlicu svom novom igraču i potvrdili ono što se već par nedelja unazad najavljivalo u medijima.

Egzum je juče napunio 28 godina, a dolazak u Dalas je ujedno i njegov povratak u NBA ligu posle dve godine evropskog iskustva. 

On je još 2014. godine draftovan, tada ga je izabrala Juta gde je proveo narednih pet godina. Usledio je prelazak u Klivlend, gde je ostao do 2021, a onda se odlučio da dolazak na evropsku scenu, kada je prihvatio ponudu Barselone.

Posle godinu dana među Kataloncima, prošlog leta je potpisao za Partizan i za ovih godinu dana prirastao za srce navijačima crno-belih, kako odličnim igrama, tako i svojim ponašanjem.

On je u dresu Partizana ostvario učinak od 13.2 poena, 2.3 skokova i 2.7 asistencija na 38 utakmica u Evroligi.

U najvažnijim utakmicama u sezoni imao je i veliku podršku svog oca Sesila koji je tokom proleća redovno dolazio na Partizanove utakmice, ali nedavno je iz Amerike stigla šokantna vest da je Sesil preminuo posle problema sa plućima.

Njegiov sin iz Partizana odlazi sa osvojenom titulom prvaka AdmiralBet ABA lige, a u večeri odlučujuće pobede nad Crvenom zvezdom Dante je saznao da će postati otac...

Zaista, neverovatna i košarkaška, ali i ljudska Danteova priča za ovih godinu dana u Partizanu.

OVDE pogledajte sve transfere u Evroligi ovog leta.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke