Gotovo je, Sonja završava karijeru!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 11.04.2021.
13:22
Izvor: Sportske.net

Legendarna srpska košarkašica je odlučila da završi karijeru.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Nama muškarcima je dosta lakše, i kada želimo porodicu praktično nemamo problema da nastavimo svoje profesionalne sportske karijere.

Sa druge strane, damama je daleko teže, a Sonja Vasić, nekada Petrović, rešila je da završi svoju karijeru. 

"To je nešto što sam duže vreme pripremala i nije mi bilo toliko teško da donesem odluku. Odavno sam znala da će mi Olimpijskih igara u Tokiju biti poslednje takmičenje sa reprezentacijom, a posle svega sa koronom i odlaganjem takmičenja, mislim da je to samo dodatno pripremilo teren da znam da je to-to. Ima mnogo faktora koji su uticali, ali sam mirne glave odlučila i sigurna sam u svoju odluku. Sve što je lepo, kad-tad se završi. Moralo je i ovo", rekla je Sonja Tanjugu. 

"Smatrala sam da je vreme da mesto koje zauzimam u reprezentaciji prepustim nekim mlađima. Mislila sam da ću i na ovom prvenstvu Evrope, a zatim i šampionatu sveta, da dozvolim nekom drugom da zauzme moje mesto. Korona je to odložila i promenila moje planove", rekla je Sonja. 

"Dečiji san mi je bio da završim karijeru u Zvezdi, gde sam i počela. Sada to već više nije izvodljivo i samo iz tog aspekta mi je promenilo planove. Što se reprezentacije tiče, znala sam da ću u Tokiju zatvoriti ciklus i napraviti kraj priče koju je generacija počela u Budimpešti", ističe Vasić.

Sonju je najviše iznenadila reakcija njenog muža.

"Najviše me iznenadila reakcija mog muža (veslač Miloš Vasić), koji je sve ovo malo teže prihvatio nego ja, iako smo očekivano odluku donosili zajedno sa nekim planovima za porodicu u budućnosti. Moram da priznam da je imao emotivniju reakciju nego ja. Ipak sam se ja dugo vremena psihički pripremala na ovu odluku, dok su ljudi meni bliski doživeli kao da se to ođedanput preseklo", rekla je ona. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke