Gotovo - Panatinaikos otpušta Dejana Radonjića, dobiće sav novac

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.02.2023.
11:45
Izvor: Sportske.net

Bilo je pitanje trenutka...

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Košarkaški klub Panatinaikos ušao je u proces smene Dejana Radonjića, prenose grčki mediji.

Kap koja je prelila čašu dogodila se u Kupu Grčke. Iako je praktično bilo nezamislivo da Panatinaikos savlada favorizovani Olimpijakos, postojala su uverenja u klubu da bi u slučaju osvajanja trofeja, Radonjić dobio poverenje do kraja sezone. Međutim, poraz u polufinalu, ubedljiv za standarde velikog kluba kakav je PAO, značio je i njegovu smenu.

Ona se najavljivala i pre turnira, a kao najozbiljniji kandidat da ga zameni ostaje italijanski selektor Đanmarko Poceko.

No, pitanje je kada će se sve to tačno i dogoditi jer Radonjić zahteva da mu Panatinaikos isplati sav novac predviđen ugovorom (1.200.000 evra), a on važi i za narednu sezonu. To je trenutno prepreka do konačnog rastanka, ali čini se da će Dimitrios Janakopulos pristati na to zarad dobrobiti projekta za sledeću sezonu.

Panatinaikos je mnogo uložio u tim u ovoj kampanji. Doveli su Parisa Lija, Dvejna Bejkona, Mateuša Ponitku, Meta Tomasa, Endrjua Endrjuza, Nejta Voltersa i mnoga druga respektabilna imena evropske košarke, no rezultati su izostali.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke