Govorio i o njemu - Ovo je Obradovićev plan za Bošnjakovića!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 26.10.2024.
22:36
Izvor: Sportske.net

Mladi košarkaš se dobro pokazao.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Željko Obradović je bio zadovoljan posle utakmice protiv Krke. 

Partizan je slavio pobedu, šestu u isto toliko mečeva AdmiralBet ABA lige, bilo je očekivano lako, a šansu su dobili igrači koji nisu igrali mnogo u dosadašnjem delu sezone. 

"Mislim da smo igrali ozbiljno, čak i prvu četvrtinu koja se završila u egalu (18:16), tu je problem što smo dozvolili otvorene šuteve za tri rivala. To kad smo krenuli da sprečavamo, utakmica je otišla u drugi tok, drago mi je što su mladi igrači igrali dosta minuta, pre svega odbrambeno, a i napadački su bili raspoloženi", ističe trener crno-belih. 

Mitar Bošnjaković, Mario Nakić i Aleksej Pokuševski su se kao veoma mladi košarkaši nametnuli večeras. 

"Dobro, agresivno, bilo je u pojedinim situacijama kada ne reaguju na agresivnu igru na celom terenu, ali maksimalna želja je postojala. Pravi je momenat bio kada su se Balša i Mitar bacili na teren, to treba da bude pravilo za mlade igrače. Aleksej pokazuje sve, ali mora da učestvuje više u skoku, danas je bio prisutan u svim fazama. Mislim da može još više. Mario je odigrao zrelu utakmicu, treba samo da bude malo više agresivan na košu. Sigurno je neko na koga ćemo u nastavku sezone računati", rekao je Obradović. 

Ajzea Majk je odigrao odlično i polako se uklapa u ovu ekipu Partizana. 

"On je odigrao prvu utakmicu, rekao sam mu pre Evrolige da je prerano da ga opteretimo i rekao sam mu da će ovo biti važna utakmica za njega, kao i za Vašingtona. Ova utakmica je za njih bila bitna, kao i za ostale. Vidi se da neke stvari koje se tiču taktike, da one fale, ali pomagali smo i pomagaćemo", kaže trener Partizana. 

Bilo je još reči o mladom Bošnjakoviću koji ima samo 18 godina, a već igra prilično zrelo. 

"On je izuzetno hrabar igrač, koji ima ogromnu želju, nadam se da će nastaviti. Žao mi je što u ranijim utakmicama, imao je probleme, bolest, povredice, bilo je planirano i ranije da igra. Rekao sam mu da će dobiti šansu. Od njih se zavisiti, mnogo više nego od mene", rekao je Obradović. 
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke