Grbović: ''Eej, Krka - Dubai!? Hoće da dovedu i Lebrona kao cirkusku atrakciju?!

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.03.2024.
10:26
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Direktor ''Arene'' ogročen zbog ulaska još uvek nepostojeće ekipe Dubaija u evropsku košarku.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Od juče je i zvanično - Dubai je primljen u AdmiralBet ABA ligu, gde ćemo ga gledati od sledeće sezone, bez obzira na protivljenje podgoričke Budućnosti i Partizanovo izdvojeno mišljenje.

Međutim, sistem takmičenja je još uvek nedefinisan za sledeću sezonu i upravo to je i glavna primedba koju su imali crno-beli, dok Podgoročani uveravaju da Dubai ne može da igra dok se ne reše preostala sporna pitanja.

Jedan od onih koji žestoko kritikuju ulazak Dubaija generalno u evropsku košarku, pa i u AdmiralBet ABA ligu kao prvi korak, jeste i Goran Grbović, aktuelni direktor beogradske ''Štark arene'' i nekadašnji košarkaš Partizana.

Bez obzira na ''finansijsku injekciju'' koju ulazak Dubaija donosi sa sobom, Grbović smatra da taj novac nije vredan ukupnog efekta koji će uslediti.

''Besmisleno je, eto, ne vidim smisao, poentu. Ako oni brane tezu da je ono u početku i Makabi igrao ABA ligu, to je nešto drugo, ovo je novoosnovani klub, i mislim da je to dugoročno samo igračka nekog bogatog čoveka, koji je rešio da kupi klub svom unuku, bratancu, ili, tako nešto. 

Ako imaju u planu da razvijaju košarku, kao fudbal, u vidu ovog cirkusa i kupovanja najboljih igrača, NBA im to neće dozvoliti, to razvodnjavanje. NBA je jako bogata struktura. To je cirkus. A, oni u Dubaiju ne mogu da razviju košarku sledećih 100 godina'', smatra Grbović.

Još veće nezadovoljstvo mu stvara i sama pomisao na neke utakmice koje bismo mogli da gledamo sledeće sezone.

''Krka - Dubai, ej, pa oni će posle jednog putovanja da bankrotiraju i ajd zdravo. I odmah i liga postane neregularna, kao što se u prošlosti već jedanput dogodilo. Primorska iz Kopra, sećate se'', kaže Grbović i dodaje:

''Priča se o nekim ponudama za tri fajnal fora u Abu Dabiju, samo neka mi neko kaže kako će Makabi recimo da igra u Abu Dabiju. kako će Makabi da putuje u Dubai. 

Da se vratim na ABA ligu, ovo što je urađeno je samo znak nemoći. A možemo i ovako: 100 godina košarke u Srbiji košta kao jedna godina Dubaija u igri pod obručima. Blago rečeno to baš vređa, nipodaštava ceo naš trud, sve ono što smo stvarali vek unazad'', uverava Grbović.

Sve u svemu, proslavljeni košarkaš ne vidi neku veliku korist za našu košarku u svemu ovome.

''Rezime, kakve mi vajde imamo od toga, kakve vajde ima naša košarka. Oni bi možda da kupe Lebrona, da bi ga prikazivali kao neku cirkusku atrakciju, kako, zašto, gde?! Ponavljam, to im NBA nikad neće dozvoliti. Integritet, integritet i na kraju renome. Šta mi, bre, imamo od toga?! Ako je to novac, pa mi smo dotakli dno dna. Grozno i degutantno je sve to'', poručuje Grbović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fedrty22
Wednesday, 20.03.2024
14:22

Zasto Makabi ne bi mogao u Dubai ili Abu Dabi? Izrael i UAE imaju dobre odnose i imaju letove izmedju Tel Aviva i iva dva grada. Lupa gluposti dotični. Kad nećete da napravite jaku srpsku ligu onda neka bude sve lakrdija jer smo to svi zaslužili!

avatar
Neko
Wednesday, 20.03.2024
13:14

A normalno je da u arenu dovlacis bosance da glasaju za vodju?

avatar
LXXII
Wednesday, 20.03.2024
12:13

E moj Grboviću, nije ti normalno? A normalno ti je kada nekada iz budžeta siromašne države vlast obnovi propalu "instituciju" o trošku svih građana.