Grbović: "Večiti će igrati Evroligu, izašao bih iz ABA i formirao jaku domaću ligu!"

Autor: Lazar Nikolić
subota 25.05.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Legendarni igrač Partizana uveren da ćemo srpske timove gledati u eliti.

Slobodan Sandic
Slobodan Sandic

Povezane vesti

Bivši košarkaš Partizana, a danas direktor "Beogradske arene" Goran Grbović je u intervjuu za "Informer" istakao da je uveren kako će srpski "večiti" rivali Crvena zvezda i Partizan naredne sezone igrati u Evroligi.

On smatra da bi naši klubovi trebalo da napuste AdmiralBet ABA ligu i formiraju jaku AdmiralBet Košarkašku ligu Srbije.

"Partizan i Zvezda će 99 odsto igrati Evroligu naredne sezone, ali one tamo biće potpuno drugačije. Da sam na mestu večitih, ne bih ništa razmišljao i izašao bih iz AdmiralBet ABA lige i počeo da radim na stvaranju jake AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Ali KLS mora u korenu da se restartuje i da se napravi plan. Partizan i Zvezda su poslednje dve sezone uticali na popularnost Evrolige. Na svakoj utakmici Partizana prisustvujem, što kao navijač, što kao direktor Arene. Papirić jedan nije pao na teren, a Evroliga to vrlo dobro zna. Veliku podršku imala je i Zvezda i mislim da Evroliga to vrlo dobro zna i ceni", rekao je Grbović.

Kako bi ostali deo Evrolige "večiti" rivali prema mišljenju Grbovića moraju pronaći stabilne izvore finansiranja.

"Klubovi moraju da priđu problematici koju zahteva Evroliga, prevashodno da budu finansijski nezavisni od države. Realno gledano, ne bi opstali da nema države. Potrebno je da nađu nove načine finansiranja i da, koliko god to teško delovalo, držeći se za ruke pređu tu svečanu granicu ulaska u Evroligu. Neka budu nešto slično kao Panatinaikos i Olimpijakos",zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke