Grbovićeva analiza: ''Ova sezona je za Partizan i Zvezdu - sve ili ništa!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.09.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Kako mu izgleda novi tim Partizana i može li više nego prošle sezone?

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Odbrojavamo dane do početka nove košarkaške sezone, ekipe su uglavnom formirane, ali treba što pre uigrati nove sastave, jer je širom Evrope bilo dosta kadrovskih promena.

To se pogotovo odnosi na Partizan koji je tokom leta potpuno promenio svoj tim u kome su ostali jedino Balša Koprivica i mladi Aleksa Dimitrijević.

Nekadašnji as Partizana i aktuelni direktor ''Beogradske arene'' Goran Grbović je u razgovoru za ''Republiku'' izneo svoje viđenje novoformirane ekipe crno-belih koju će trener Željko Obradović morati brzo da ukomponuje.

''Nisam gledao utakmice, ali sam gledao treninge. Na pripremnim utakmicama ne može da se vidi ono pravo. Na trenizima je to onako intezivno. Ovo su sve dobri igrači, ima malo uspona i padova, ali još uvek se ne pozanju dobro. 

Dok se oni igrački upoznaju, to će biti taman početak Evrolige. Važno je odigrati što više utakmica i tih turnira, trener može da vidi za tih 40 minuta šta fali.

Trenizni traju i po tri, četiri sata. Nisu isti kao što su bili prošle i one tamo godine, baš su intezivni'', primetio je Grbović. 

Šta će se sada promeniti u igri Partuzana u odnosu na prethodne dve tri sezone od povratka Željka Obradovića na klupu Partizana?

''Način na koji će se igrati je potpuno drugačiji, čak ne verujem da će biti ista igra kao na ovim turnirima. Individualno može da se izdvoje par igrača, kao što su Kendrik, Bonga, Džons, oni su baš onako igrači koji će biti dominantni u ekpi. Normalno, tu su i naši domaći igrača, kao što su Balša Koprivica, Vanja Marinković, koji već iskusan igrač, Mario Nakić koji je koliko vidim posvećem na treningu''.

Mnogi veruju da će Partizan u narednoj sezoni igrati znatno bolje u odbrani, ali Grbović akcenat stavlja i na brzinu.

''Meni će igra Partizana ličiti na baš napadačku košarku, a vidim da će se instistirati na mnogo bržu igru i odbranu. Da bi igrali brži napad, morate imati jako dobru timsku odbranu. Što znači da se igra polukontra napad posle koša, naterati odbranu da trči, a isto vremeno da si igra taj polukontra napad o leđa. 

Razlikuje se dosta, jer je ekipa brža. Imamo tri plej, prošle godine nismo imali nijednog. Imaćemo organizovaniju igru, samim tim može mnogo brže da se igra. Igraći su atlete svi do jednog. Sada koliko Obradović može da izvuče iz njih, to je pitanje'', kaže Grbović.

On naglašava i da će sledeća sezona za naše predstavnika u Evroligi biti još važnija od prethodnih, jer će se u narednih godinu dana odlučivati i o dodeli novih licenci.

''Evroliga je potpuno drugačije takmičenje od svih ostalih. Veliki su ulozi ove godine, možda i najveći do sada. Partizan i Crvena zvezda igraju Evroligu, jer se manipuliše sa tom A licencom. Osnova Evrolige je da buduemo finansijski nezavisni, da bismo mogli da pregovaramo za neko duže učešće i da budemo deo vlasničke strukture, zato je veliki ulog ove godine. Ova sezona je za Partizan i Zvezdu sve ili ništa'', poručio je Grbović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke