Grci iskalili bes na Belgijancima, to i Srbiji ide na ruku!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.08.2022.
21:07
Izvor: Sportske.net

Bez iznenađenja, Grci se oporavili od poraza u Beogradu.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Reprezentacija Grčke večeras je na svom terenu ubedljivo savladala selekciju Belgije rezultatom 85:68 u utakmici drugog kola poslednje runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Grci sada u Grupi I imaju skor 4-2 i nalaze se na drugom mestu iza Letonije koja je istovremeno kao gost savladala Veliku Britaniju rezultatom 87:80.

Letonci imaju pobedu više i skor 5-1, a pobeda Grčke odgovara i našem nacionalnom timu, jer je Srbija zahvaljujući večerašnjoj pobedi nad Turskom stigla Belgiju na tabeli i sada obe ekipe imaju skor 3-3 na deobi trećeg i četvrtog mesta. Ali, da bi Srbija bila treća moraće da ima bolji skor od Belgijanaca, s obzirom da protiv njih imamo lošiji skor iz pretodne runde kvalifikacija.

Grke je do večerašnje pobede predvodio Janis Adetokumbo sa 24 poena i sedam skokova, a pratio ga je Tajler Dorsi sa 22 poena i četiri skoka. Veliki deo posla je tim Dimitrisa Itudisa obavio već u prvoj četvrtini koju je dobio sa 30:15 i do kraja je zadržao ubedljivu prednost. U selekciji Belgije najbolji je bio Obasohan sa 14 postignutih poena.

Najzaslužniji za pobedu Letonije nad Velikom Britanijom bio je fenomenalni Kristaps Porzingis koji je meč završio sa 29 poena i 14 skokova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke