Grci otkrili, Partizan krenuo u evroligašku ofanzivu!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.06.2022.
08:28
Izvor: Sportske.net

Ali ne preko Đordija.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Još uvek nije sve gotovo. 

Partizan je ovu sezonu završio bez trofeja, posle poraza u finalu AdmiralBet ABA lige, odlučio je da ne nastupa u AdmiralBet Košarkaškoj Superligi Srbije, ali to ne znači da su crno-beli izgubili šanse da sledeće sezone zaigraju u Evroligi.

Naprotiv, šanse su velike pošto su ostala još dva upražnjena mesta u Evroligi i Partizan je uz špansku Valensiju glavni favorit za dobijanje specijalne pozivnice, s obzirom da su ruski klubovi suspendovani.

Grčki ''Totalbasket'' prenosi svoja saznanja na tu temu, pozivajući se na izjavu Vajosa Cucikasa za Sport FM i prema tim saznanjima Partizan je podneo prijavu za dobijanje specijalne pozivnice.

Ali, ne dosadašnjem prvom čoveku Evrolige Đordiju Bertomeuu, već na adresu akcionara elitnog evropskog takmičenja. Dakle, vodeći klubovi sa evroligaškom licencom su ključni faktor u odluci da se Partizanu dozvoli učešće u Evroligi.

Ali, utisak je da nekih atraktivnijih i kvalitetnijih opcija za sada nemaju što Partizanove šanse čini još većim.

A aktuelni prvak Evrope, istanbulski Efes, nalazi se pred porazom u borbi za titulu prvaka Turske. Đorđevićev Fenerbahče vodi sa 2:0 u seriji, večeras se igra treći meč u kom će Efes biti domaćin, a kvota u AdmiralBet-u da će Fener već večeras završiti posao je 2.85.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke