Grčka - Olimpijakos iz ponora do meč lopte

Autor: Boban Filipović
četvrtak 26.05.2016.
20:41
Izvor: Sportske.net

Oli poveo sa 2:1 u pobedama u finalnoj seriji protiv najvećeg rivala zahvaljujući velikom preokretu u režiji Bilija Spanulisa u finišu četvrte četvrtine i u narednoj utakmici u 'OAKA' Areni imaće prvu priliku da odbrani titulu šampiona.

sport24.gr
sport24.gr

Povezane vesti

Trend sa brejkovima nije nastavljen večeras u dvorani 'Mira i prijateljstva' iako se sve do samog finiša činilo da hoće.

Panatinaikos je na nešto više od tri minuta pre kraja imao plus 7 (66:59), ali onda se raspao. Usledila furiozna serija Olija čiji je inicijator bio Vasilis Spanulis.

'Kill Bill' je uzeo stvari u svoje ruke, ubacio dve trojke u svom stilu, bio nepogrešiv sa penala, za razliku od Dijamantidisa i Gista na drugoj strani, kojima je ruka zadrhtala kada se lomilo.

Zanimljivo, PAO je šutirao bacanja 15/15 do poslednjih tri minuta meča, a onda je do kraja 'Tri Di' pogodio samo jedan od četiri penala, a Gist promašio oba.

Zadrhtala je ruka i Papapertuu sa linije slobodnih bacanja, ali Papas ne uspava da iskoristi taj poklon i da donese neizvesnu završnicu, Met Lodžeski mu je ukrao loptu, a Otelo Hanter u kontri zakucavanjem stavio tačku deset sekundi pre kraja.

Vratili su se 'Detelinari' na jedan posed zahvaljujući brzoj trojci Feldina, ali na drugoj strani nepogrešivi Spanulis sa penala otklanja sve dileme i slavlje domaćih navijača je moglo da počene.

Završilo se rezultatom 77:72, Olimpijakos je poveo sa 2:1 u pobedama u finalnoj seriji i u 'OAKA' Areni će imati prvu meč loptu da odbrani titulu šampiona Grčke.

Vasilis Spanulis je bio meč viner i najefikasniji igrač utakmice sa 22 postignuta poena, o toga čak 12 u polsednjih tri minuta. Jedini dvofifren uz njega kod pobednika bio je Met Lodžeski sa 16 poena.

Reprezentativac Srbije Nikola Milutinov je usadio 4 poena i 2 skoka u trijumf crveno-belih, proveo je u igri nešto manje od 12 minuta.

U redovima Panatinaikosa najefikasniji Džejms Feldin sa 17 poena, Nik Kalates je postigao 15, a tragičar Dimitris Dijamantidis 10 poena.

Miroslav Raduljica je odigrao samo minut i po i za to vreme uspeo da izgubi dve lopte. Očito je srpski centar u nemilosti trenera Pedulakisa kao i Eliot Vilijams i Markiz Hajns, koje je tokom sezone doveo njegov prethodnik na klupi Saša Đorđević. Minutaža i učinak pomenute dvojice Amera takođe su bili mizerni.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke