Gregor Glas efikasan, ali Rasel je presudio Ciboni

Autor: Darko Mitrović
petak 20.01.2023.
22:11
Izvor: Sportske.net

Barani konačno prekinuli dugu seriju poraza.

AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro
AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Povezane vesti

U utakmici 16. kola AdmiralBet ABA lige, ekipa Mornara je večeras u Baru savladala zagrebačku Cibonu rezultatom 83:81.

Mornar je posle velike borbe uspeo da dobije ovaj meč i tako upiše tek petu pobedu od početka sezone, a Cibona je pretrpela treći uzastopni poraz, ukupno deseti i sada ima skor 6-10.

Barani su odlično započeli meč, stekli su u prvoj četvrtini dvocifrenu prednost, njihov napad je odlično funkcionisao i posle prvih deset minuta Mornar je vodio sa 26:15.

Cibona je ostatak meča provela u konstantnim pokušajima da anulira prednost rivala, malo po malo je topila tu razliku i početkom poslednje četvrtine je uspela u par navrata i da povede.

Utakmica je zatim ušla u neizvesnu završnicu, a čovek odluke bio je najbolji strelac Mornara Deron Rasel koji je upisao pet poslednjih poena za domaće i rešio meč.

Zanimljivo, Rasel je večeras bio tek četvrti po efikasnosti u ekipi Mornara. Meč je završio sa za njega skromnih 15 poena, a efikasniji od njega bili su Marko Pecarski sa 18 poena i 12 skokova, doskorašnji košarkaš Partizana Gregor Glas sa 17 poena (0/5 za dva, 3/7 za tri, 8/11 slobodna bacanja) i četiri skoka i Antonio Vranković sa 17 poena i devet skokova.

Cibonu je predvodio još jedan bivši košarkaš Partizana Aleksandar Aranitović sa 22 poena i sedam skokova, a Baković ga je pratio sa 14 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke