Greške izazvale dramu - Zvezda bolja od Spanulisovog Peristerija za treću u nizu

Autor: Nemanja Janošev
petak 23.09.2022.
19:00
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda Zvezde.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Peristeri sa 73:72 u prijateljskoj utakmici na Kipru.

Uočljivo je da su pripreme i dalje u toku, grešaka ima na pretek, ali isto tako i dobrih obrisa igre kakvu želi da predstavi Vladimira Jovanović. Pobeda jeste važna za samopouzdanje ekipe, treća na kontrolnim utakmicama do sada, ali posla i te kako ima. 

Pod vođstvom Ognjena Dobrića, Zvezda je otvorila meč. Srpski reprezentativac je postigao čak sedam od prvih 13 poena svog tima koji je krenuo znatno bolje u ovom okršaju. Konstantno je Crvena zvezda bila u vođstvu, prostora za greške je bilo, ali neke od njih su mogle da se izbegnu (nepotrebni faulovi, pregršt izgubljenih lopti). Vođstvo od sedam poena na poluvremenu protiv ekipe Vasilisa Spanulisa bilo je pristojno i zasluženo.

Izuzetno je Crvena zvezda... Zapravo, izuzetno je Ben Bentil otvorio drugo poluvreme. Bivši igrač Armanija bio je bez poena u prvom delu igre, a onda – dve trojke za nekoliko desetina sekundi za dvocifrenu razliku regionalnog šampiona i seriju od 8:0.

Uprkos, tada, lepoj razlici, došlo je do opuštanja u redovima Crvene zvezde. Nizale su se greške, prodavale lopte (bilo ih je preko 15)...  Na taj način, Peristeri je došao do situacije da ima šut za pobedu! Moraitis je promašio u poslednjem napadu i tako je Zvezda ipak zasluženo trijumfovala. Videlo se da je neophodno još uigravanja posebno sa centrima pri organizaciji, dok je primetno bilo da se Džejlen Adams i Luka Mitrović lepo razumeju.

Na ovom duelu, Zvezdu su predvodili Ognjen Dobrić sa 16, Džejlen Adams sa 15 i Ben Bentil sa 13 poena. Takođe, Jovanović nije mogao da računa na Filipa Petruševa, Nemanju Nedovića i Dalibora Ilića.

Sutra od 17 sati, ekipu crveno-belih čeka generalna proba pred novu sezonu – duel sa Olimpijakosom.

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke