''Grobari'' i ''Delije'', moraćete glasnije, da ''Arena'' opet bude neosvojiva tvrđava!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.10.2023.
23:50
Izvor: Sportske.net

Koliko god je hvalili, atmosfera nije kao ranije...

S. Sandić
S. Sandić

Povezane vesti

Partizan i Crvena zvezda su u trećem kolu Evrolige imali prednost domaćeg terena, ali to im nije mnogo pomoglo.

Crno-beli su sinoć poraženi od Barselone sa 92:83, a Crvena zvezda je večeras pred svojim navijačima izgubila od Monaka sa 82:76.

Oba puta ''Štark Arena'' je bila odlično popunjena, samo drugačije obojena. Partizan je protiv Barse imao podršku 19.227 svojih pristalica, a dok ovo pišemo Evroliga još uvek nije objavila zvaničnu posetu na utakmici Zvezde i Monaka. Ipak, jasno je da su i crveno-beli imali uz sebe blizu dvadeset hiljada svojih navijača.

Ta poseta je mnogo brojnija nego na nekim drugim evroligaškim mečevima. Primera radi, utakmici Virtusa i Albe prisustvovalo je tek 4.888 gledalaca, duelu Valensije i Makabija 2.809 ljudi, a utakmici evropskog prvaka Reala i Žalgiria 6.778.

Jasno je, po broju gledalaca Partizan i Crvena zvezda su i dalje na samom evropskom vrhu, ali podrška koju dobijaju od svojih navijača od početka tekuće sezone nije onako glasna kao ranije.

To se moglo primetiti i sinoć tokom meča Partizana i Barselone, ali i večeras kada je Zvezda bila domaćin Monaku. Izuzev na početku meča i u pojedinim delovima utakmica, tek na mahove je bilo one prave ''grmljavine'' sa tribina, ali sve ostalo bilo je prilično ''mlako'' za standarde koje su i jedni i drugi postavili još dok su crno i crveno-beli bili domaćini u ''Pioniru'', pa i još ranije (Hala sportova na Novom Beogradu u kojoj je Partizan pre 35-40 godina bio domaćin).

Očigledno je da se na ovakvu atmosferu kakva je bila sinoć i večeras, vrhunske evroligaške ekipe brzo i lako naviknu, pa ako se želi da ''Štark arena'' ponovo postane ''neosvojiva tvrđava'', moraće i navijači da budu glasni tokom svih 40 minuta, a ne da se čuje škripa patika na parketu.

Naravno, ishod pre svega zavisi od samih igrača na terenu, ali što je snažniji vetar u leđa sa tribina, biće i igračima lakše da ''slome'' i ovako jake rivale kakvi su Barselona i Monako.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke