''Grobari'', morate da budete bolji nego ikad, Željku stižu prijatelji iz Evrope na derbi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.12.2022.
23:05
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana apelovao na navijače da u četvrtak naprave pravu sportsku atmosferu, najbolju do sada.

Darko Mitrovic/Sportske.net
Darko Mitrovic/Sportske.net

Povezane vesti

Počelo je odbrojavanje do prvog evroligaškog susreta Partizana i Crvene zvezde. Zakazan je za četvrtak od 20.30 u ''Štark Areni'', gde će crno-beli biti u ulozi domaćina.

Trener Partizana Željko Obradović se posle večerašnjeg treninga njegovog tima obratio novinarima i izneo svoja očekivanja od ove veoma važne, istorijske utakmice.

''Izuzetno smo srećni i zadovoljni što ćemo ovde u Beogradu imati prvu utakmicu u istoriji Evrolige između Partizana i Crvene zvezde. Igramo protiv tima protiv koga smo igrali pre desetak dana. Zvezda je u seriji odličnih igara i rezultata i znamo da nam neće biti laka utakmica. Verujemo u sopstvene mogućnosti i da ćemo moći da odigramo dobro otprilike kao u većem delu te utakmice'', rekao je Obradović.

Odmah zatim je akcenat stavio na navijače, od kojih očekuje da naprave atmosferu za ponos, bez ijednog incidenta i uz maksimalno poštovanje protivnika.

''Očekujemo da 'Arena' bude puna i koristim priliku da pozovem navijače Partizana još jednom da podrže ekipu kao i cele sezone. Ponosni smo zbog toga i gde god smo igrali, imali smo naše navijače uz sebe, a ovde u 'Areni' je uvek nešto posebno. Međutim, zaista bih želeo da apelujem na navijače Partizana da urade sve da ta utakmica prođe na najbolji način i da posle meča pričamo samo o košarci. Znači, da navijaju i bodre moj tim, ali uz veliko poštovanje prema ekipi Crvene zvezde i da svi ljudi sa strane, cela Evropa koja će gledati utakmicu vide lepu sliku iz Beograda i da pričaju o atmosferi o košarkaškoj utakmici, prvoj između dva beogradska kluba u Evroligi.

Spremamo se na najbolji mogući način, znamo šta nas očekuje. Želimo da naši navijači shvate, da ne padne nijedan papir na teren u toku utakmice, da se svi osećaju prijatno. Doći će mi prijatelji iz cele bivše Jugoslavije, ali i iz Grčke, Španije, Turske, Italije... Svi prepoznaju da će biti i dobra košarkaška predstava, ali i dobra atmosfera. Šta god da bude, želja mi je da se posle meča priča samo o košarci'', rekao je Obradović.

Može li Partizan bolje nego u prethodnom susretu sa crveno-belima?

''Nadam se da će za nas biti drugačija utakmica. Do najsitnijih detalja smo analizirali tu utakmicu koja je izgubljena u poslednjih pet minuta. To su one stvari na koje smo pokušali da utičemo, imaćemo i sutra uveče trening i mislim da su igrači svesni toga.

Zvezda zaista igra dobro u poslednje vreme i ako želimo da pobedimo, moraćemo da damo maksimum u svakom smislu'', zaključio je trener Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke