''Grobari'', ne brinite - Vujošević sad još više veruje u Partizanov uspeh!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.11.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net, Kurir

Dok su mnogi navijačl zabrinuti, trofejni trener širi optimizam.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana su u protellih nekoliko dana vezali dva poraza, od Igokee u Beogradu i Bajerna u Minhenu, što je kod mnogih navijača crno-belih izazvalo zebnju po pitanju mogućnosti Obradovićevog tima u tekućoj sezoni.

Ova dva poraza dogodila su se posle angažovanja novog pojačanja na centarskoj poziciji, brazilskog reprezentativca Bruna Kabokla. On je sinoć protiv Bajerna bio čak i najefikasniji u ekipi Partizana sa 19 poena, ali crno-belima ni to nije pomoglo da savladaju tim iz Minhena.

Kapiten Panter je i dalje povređen, pojedini igrači poput Alekse Avramovića su van forme, to je evidentno, Anđušić previše oscilira od utakmice do utakmice, a Ponjitka posle oporavka od povrede još uvek ne daje doprinos kakav se očekivao od njega...

Bez obzira na sve probleme, nekadašnji trofejni trener Partizana Duško Vujošević danas širi optimizam i ne krije da ga čudi defetizam koji se može primetiti kod dela navijača.

''Iznenađen sam reakcijama jednog dela Partizanovih navijača posle poraza, najpre posle meča sa Igokeom, a posebno nakon jučeranjeg neuspeha od Bajerna. Međutim, nakon ovog meča siguran sam da će sezona biti uspešna. Nije Partizan otišao u Minhen s obavezom da pobedi, Bajern se sprema za novu velelepnu halu, doveli su novog trenera, imaju solidan budžet... Dakle, očekivana je bila otvorena utakmica u kojoj će odlučiti jedna lopta'', objašnjava Vujošević, a prenosi ''Kurir''.

On je uveren da će Partizan imati uspešnu sezonu i da će se to videti kada se Panter vrati na teren.

''Zašto sam siguran da će Partizan imati dobru sezonu? Zbog toga što je dobio veliko pojačanje u vidu centra Bruna Kabokla, koji poseduje fantastične fizikalije. On mora da nauči da koristi kontakt pod košem u napadu. Onog trenutka kada ga Željko bude uključio u sistem odbrane od pikenerola u odnosu na njegove kvalitete i kad se u ekipu vrati Panter, to će biti tim za velika dela. Mora da se ima strepljenja kao što velika većina navijača ima i siguran sam da će sezona biti dobra'', zaključio je Vujošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke