''Grobari'' postavili novi evroligaški derbi-rekord!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.10.2023.
21:51
Izvor: Sportske.net

Navijači Partizana nastavili da pomeraju granice.

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

Iako je tek peto kolo Evrolige, već smo imali priliku da odgledamo prvi ovosezonski duel Partizana i Crvene zvezde u najjačem evropskom takmičenju.

Crno-beli su kao domaćini pred svojim navijačima u ''Štrak Areni'' savladali Crvenu zvezdu sa 88:86, a zvaničan podatak Evrolige je da je ovoj utakmici prisustvovalo ukupno 20.039 gledalaca.

Time su navijači crno-belih nadmašili posetu od prošle godine, kada je bio odigran prvi, istorijski evroligaški derbi Partizana i Crvene zvezde. Tom meču koji je odigran 8. decembra 2022. godine i koji je Crvena zvezda dobila sa 76:73 prisustvovalo je zvanično 18.340 gledalaca, uz napomenu da je na tribinama bila i grupa Zvezdinih navijača.

Imajući u vidu da je Crvena zvezda prošle sezone bila domaćin u ''Pioniru'', nije mogla da nadmaši pomenutu brojku u drugom evroligaškom derbiju kada je bila domaćin. Taj meč je Partizan dobio sa 79:78, odigran je 27. januara ove godine, u prisustvu 8.300 gledalaca. 

Ali, zato će u drugom delu ove sezone Zvezdine pristalice imati priliku da obore večerašnji Partizanov derbi-rekord kada je poseta u pitanju, s obzirom da je sada i crveno-belima ''Štark Arena'' novi dom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke