''Grobari'' se nadaju ovakvoj sceni, evo kako su Pokuševski i Bertans govorili o Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.07.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Od sinoć postoje još dve (ne)realne opcije za Partizan u tekućoj letnjoj pijaci.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Prošao je i sedamnaesti dan kako Partizan nije ozvaničio nijedno pojačanje, još od 20. juna i transfera Frenka Nilikine.

Priče o Sterlingu Braunu, Isaku Bongi, Tajriku Džonsu, Ajzei Majku, Arijanu Lakiću, Mariju Nakiću i drugima su utihnule, iako je delovalo da je sve to već gotova stvar, a novi tračak nade za navijače Partizana kada su pojačlanja u pitanju pojavio se sinoć kada su Šarlot Hornetsi odlučili da okončaju saradnju sa Aleksejom Pokuševskim i Davisom Bertansom.

Mediji već pišu kako je Partizan izrazio interesovanje za 22-godišnjeg krilnog centra Pokuševskog, a s obzirom na ljubav prema crno-belima koju su i Pokuševski i Bertans javno iskazivali, uz to je Letonac već ostavio značajan trag u Partizanu kao mlad igrač, logično je što su sve glasnije spekulacije da bi bar jedan od njih dvojice mogao da obuče crno-beli dres.

Prilika je zato da se podsetimo nekih njihovih izjava o Partizanu.

''Od malena navijam za Partizan kao i cela moja porodica. Pratim, iako je vremenska razlika ta koja mi to otežava, ali pratim rezultate i stvarno sam srećan kada pobeđuju i kada su uspešni. Bio sam na utakmici protiv Burse i uživao sam, zahvalan sam Partizanu na tome'', rekao je Pokuševski pre dve godine za RTS, pošto je bio gost na utakmici Partizana i Burse u Evrokupu. On je tada poklonio dres Oklahome predsedniku Partizana Ostoji Mijailoviću, a od njega dobio Partizanov.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Letonski reprezentativac Davis Bertans nije samo veliki navijač Partizana već jedan od najomljenijih stranaca koji su nosili crno-beli dres, u vreme dok je trener Partizana bio Duško Vujošević. Bertans je kao veoma mlad igrač stekao afirmaciju u Partizanu čije je boje branio od 2012. do 2014. godine, a zatim proveo dve godine u Baskoniji, pre nego što je počeo svoju NBA karijeru - od San Antonija, Vašingtona, Dalasa, Oklahome, do Šarlota.

"Redovno gledam Partizanove utakmice i nisam zadovoljan kako je prošao plej-of Evrolige. Gledao sam čitavu seriju protiv Reala. Mislim da nije pošteno što je za najvažnije utakmice Partizan bio više kažnjen. Nije Partizan bio kriv što je izbila tuča. To je bilo teško gledati. Osim Partizana baš i ne pratim Evroligu. Igrao sam i za Baskoniju, ali nemam vremena. Partizan je moj prvi veliki tim i on mi je u srcu. Želim sve najbolje Baskoniji, ali vreme mi je ograničeno, tako da ga koristim da gledam Partizan", rekao je Bertans pre godinu dana za ''BasketNews''.

Dok ne stignu nova Partizanova pojačanja, koja god ona bila, u našoj Dnevnoj dozi Evrolige pogledajte kako izgledaju svi trenutni rosteri evroligaških ekipa.

Trener: Željko Obradović (2026)

PG - Aleksa Avramović (2025), Ognjen Jaramaz (2025), Frenk Nilikina (2026) SG -  SF - Vanja Marinković (2026), Ife Lundberg (2026) PF -  C - Balša Koprivica (2025), Bruno Kaboklo (2025)

Došli: Vanja Marinković (Baskonija), Ife Lundberg (Virtus), Frenk Nilikina (Šarlot)

Definitivno otišli: Frenk Kaminski, Pi-Džej DoužerKevin PanterZek LedejAlen SmailagićMateuš PonitkaDanilo Anđušić.

Istekao ugovor uz mogućnost ostanka: Džejlin Smit, Uroš Trifunović, Džejms Naneli.

Zainteresovani: Arijan Lakić, Sterling Braun, Brendon Dejvis, Najdžel Vilijams-GosVil KlajburnIsak Bonga, Čima MonekeAjzea Majk, Tajrik Džons, Aleksej Pokuševski, Davis Bertans.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke