"Grobari" sinoć izdali direktivu Željku i igračima: "Nemojte da igrate!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 06.06.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Govor vođe navijača u "Areni".

David Damnjanovic/Starsport.rs ©
David Damnjanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Druga utakmica finalne serije između Partizana i Crvene zvezde koja je započeta sinoć u "Beogradskoj areni" prekinuta je posle dva minuta i pet sekundi igre u drugom poluvremenu zbog pogrdnog skandiranja navijača Partizana i gađanja Zvezdinih igrača i stručnog štaba, nakon čega su košarkaši crveno-belih i sudije napustile teren.

Nije pomogao ni apel igrača Partizana Uroša Trifunovića, jer su navijači domaćih bili još glasniji. Nakon toga je usledila duga pauza, a zvanični spiker saopštio da će se utakmica nastaviti u četvrtak.

Međutim, Zvezdini igrači i sudije vratili su se na parket, ali Partizanovih nije bilo, pa je po isteku predviđenog vremena za nastavak meča utakmica prekinuta i gostima će biti dodeljena pobeda službenim rezultatom 20:0, te će klub sa Malog Kalemegdana postati šampion Srbije.

Iz Partizana su saopštili da im je rečeno da se utakmica neće nastaviti u sredu, te da su zbog toga otišli iz "Arene", ali je direktor lige Aleksandar Grujin medijima rekao da to nije bio slučaj, već da se samo čekalo da tribine budu ispražnjene kako bi se susret nastavio.

U trenucima dok su još uvek igrači i trener Željko Obradović bili na parketu, a navijači na tribinama, vođa "Grobara" obratio se Željku i zatražio od njega da ekipu ne vrati na teren, što se kasnije i desilo.

"Željko, nemoj mi konstantno neku gospodu da izigravamo. Ako oni tebe mogu da vređaju možemo i mi njih. Slušaj, izađite, nemojte da igrate bez vaših navijača. Kad se ti prozivaš ne prazni se hala, a kad se neka tamo Vesna proziva onda se prazni. Nemojte da igrate bez nas", rekao je vođa "Grobara".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke