"Grobari" zapanjili svet, "šta je ovo, svaki koš kao trojka za pobedu"

Autor: Boris Jovanović
sreda 29.03.2023.
08:28
Izvor: Sportske.net

Publika veličanstena i u porazu...

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Katalonski mediji tvrde da je ovo veoma važna pobeda Barse, a u izveštajima se ističe fantastična atmosfera u Areni.

"Ovo je najbolja atmosfera na svetu, 20 000 ljudi, moraš da otupiš oštricu, to je najvažnije kada igrate pred ovakvim navijačima", kaže Šarunas Jasikevičijus. "Mundo Deportivo" ističe da je Barselonu dočekao pravi pakao u Beogradu, ali da su uspeli da zabeleže važnu pobedu.

Mirotić je ponovio da obožava Beograd, a Niko Laprovitola koji je zadao dosta glavobolje Partizanu kaže da je pobeda posebno draga.

"Ovo pokazuje da smo se dobro spremili, kada igraš u ovakvoj dvorani, protiv ovakvih navijaća. Igrali smo dobro", objasnio je Argentinac koji je ubacio čak 25 poena.

"Beogradski pakao" piše "Sport", čestita Barsi na teškoj pobedi, kaže da je Egzum bio lider crno-belih koji su se vratili na -3 u poslednjoj četvrtini, ali su Mirotić i Satoranski otvorili vrata pobede. 

"Autentična dvorana, atmosfera kao nigde drugo u Evropi", dodaje list uz konstataciju da je Barsa sačuvala nerve i kada je Partizan bio u prednosti. Italijanski mediji pišu da je Partizan tim u formi, sa osam pobeda u deset mečeva, da je publika veliki plus za crno-bele, ali i da je Barselona pokazala da ume da se nosi sa strašni pritiskom. 

Neki specijalizovani portali donose izveštaj sa akcentom na Barsinu optimalnu formu uz konstataciju da je zbog navijača ovo najteže gostovanje u Evroligi i ne mogu da se načude činjenici da se u Areni peva i kada Partizan gubi.

"Svaki koš proslavljaju kao da je trojka za pobedu", konstatuje jedna od specijalizovanih košarkaških stranica.

Sve u svemu, publika i igrači su dali maksimum, nije bilo dovoljno, sledeći Partizanov ispit po mnogima je još teži, Real u petak u "Areni". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke