Grujin: "Jako je važno što je AdmiralBet stao uz KLS"

Autor: Mladen Heleta
petak 16.09.2022.
17:45
Izvor: Sportske.net

Klubove čekaju brojne novine sledeće sezone.

AdmiralBet KLS
AdmiralBet KLS

Povezane vesti

Čelnici AdmiralBet Košarkaške lige Srbije rešeni su da naprave veliki zaokret kada je u pitanju vođenje i organizacija ovog takmičenja. 

Jedan od preduzetih koraka u tom pravcu je i trodnevni (od danas do nedelje) seminar na Staroj planini za predstavnike i trenere 21 ekipe, koje će uzeti učešće u ovoj ligi, a kome će prisustvovati sva službena lica - sudije, delegati i kontrolori suđenja

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da se posle mnogo godina organizuje ovakvo okupljanje. Slični skupovi održavani su u vreme legendarnog Aleksandra Šapera, ali dugo nismo bili u prilici da na jednom mestu okupimo sve učesnike domaćeg košarkaškog takmičenja. Želja je da gradimo čvršće međusobno poverenje među svim akterima, koje je jako važno kako bismo imali bolje takmičenje", rekao Aleksandar Grujin, direktor AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.

Tom prilikom biti održani Skupština i Predsedništvo lige, a biće usvojene propozicije takmičenja.

"U ime sudija, predavanja trenerima o novim FIBA pravilima održaće arbitar Vladimir Jevtović. Oni će zajedno analizirati i određene situacije iz prethodne sezone. Takođe, seminar će biti organizovan za sve sudije i delegate, kome će prisustvovati i predstavnik trenera KLS Strajin Nedović, koji je sa Zlatiborom prošle sezone osvojio prvo mesto. Pripremljeno je i predavanje na temu sprečavanja zloupotreba u klađenju i kako da se prepoznaju sumnjive nepravilnosti".

Grujin je najavio i brojne novine za sezonu 2022/2023, koja počinje za dve nedelje.

"Osnovna stvar je da smo posle dugo vremena obezbedili naslovnog sponzora takmičenja, kompaniju AdmiralBet, sa kojom je potpisan četvorogodišnji ugovor. Takođe, napravili smo i iskorak kada je u pitanju prihod od prodaje TV prava. Uz sve to obezbeđena je i IRS (Instant riplej sistem) oprema koja će doprineti da se u određenim spornim situacijama donose prave odluke koje će podići i regulranost takmičenja".

Prvi čovek domaćeg košarkaškog takmičenja posebno je apostrofirao finansijske benefite.

"Dovođenje sponzora omogućilo nam je da klubovima za 30 odsto umanjimo članarine za narednu sezonu. Takođe, uporedo smo uspeli i da povećamo primanja, odnosno takse za sva službena lica. Ne samo za sudije, delegate i kontrolore suđenja, već i za pomoćne sudije i statističare. Već sam napomenuo da smo obezbedili sredstva za uvođenje instant riplej sistema, kao i kompletnu opremu za sudije. To su samo prvi koraci i na tome se nećemo zaustaviti. Trudićemo se da za naše klubove stvaramo što je moguće bolje uslove. Ovo je samo početak i mislim da se nalazimo na dobrom putu".

Grujin je posebno istakao značajnu podršku države prethodne dve godine koja je bila direktno upućena klubovima i omogućila finansijsku stabilnost i podizanje klubova po Srbiji.

"Dugoročna strategija je da nastavimo da poboljšavamo finansijske uslove za sve timove u Ligi. Takođe, želja nam je da KLS nastavi da bude mesto za razvoj naših mladih igrača. Prošle sezone je prosek godina čitave lige bio 22,7. Značajan broj reprezentativaca iz mlađih reprezentativnih kategorija je dobijao šansu u seniorskoj konkurenciji i to je dobar put za njihov razvoj" završio je Grujin.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke