Grujin: "KSS odlučuje o sudbini Partizana"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 05.07.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Partizan je podneo žalbu.

AdmiralBet KLS
AdmiralBet KLS

Povezane vesti

Direktor AdmiralBet Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin izjavio je za "Sport klub" da odluku o Partizanovoj žalbi povodom odluke takmičenja da ih isključi za narednu sezonu donosi isključivo Košarkaški savez Srbije.

Crno-beli nisu dobili dozvolu Komisije KLS, jer nisu učestvovali u Superligi KLS u nedavno završenoj sezoni, a nisu ni dostavili dokaze o izmirenim dugovanjima prema KSS i RKS (Regionalni košarkaški savez). 

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović brzo se oglasio istakavši da su sve obaveze izmirene, ali i dalje postoji zastoj.

"Partizan je, kao i svi klubovi KLS, dobio poziv da podnese zahtev za dobijanje dozvole za sezonu 2023/24. i dostavi svu neophodnu dokumentaciju, imao je, naravno, tu obavezu kao i ostali učesnici. Nažalost, nije ispunio sve propisane uslove, a nisu ni Sloga, Sloboda, Radnički  i OKK Novi Pazar", rekao je Grujin.

U međuvremenu se pojavila informacija da u Humskoj pripremaju žalbu adresiranu na UO KSS.

"Svakako da Partizan i preostala četiri kluba, koji nisu dobili dozvolu, imaju pravo žalbe. Videćemo kakav će ishod da bude, odnosno koju odluku će da donese UO KSS, nadam se da ce klubovi ispraviti sve nepravilnosti, odnosno izvršiti svoje finansijske obaveze i da ce odluka UO KSS biti pozitivna za sve navedene klubove“,  poručio je Aleksandar Grujin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke