Grujin se ne slaže sa Pešićem: "Ne želim da potcenjujem AdmiralBet ABA ligu, ali..."

Autor: Nemanja Janošev
sreda 14.08.2024.
12:03
Izvor: Sportske.net

Domaće takmičenje sve konkurentnije.

AdmiralBet KLS
AdmiralBet KLS

Povezane vesti

Predsednik AdmiralBet Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin pričao je o snazi domaćeg takmičenja, kao i planovima za srpsku košarku.

Tokom jučerašnjeg dana održan je žreb za prvo kolo AdmiralBet KLS, a konkurentnost takmičenja je iz godine u godinu sve jača. Otuda i odlazak Spartaka u AdmiralBet ABA ligu prošle sezone, a i ove to cilja Vojvodina.

"To je pokazatelj koliko smo dominantni u odnosu na region, koliko imamo dobra ulaganja u košarkaški sport, koliko nam se mladi igrači dobro razvijaju. KLS je pravo mesto da se oni tu razvijaju. To je pokazatelj da smo mi spremni da u narednom periodu izvršimo jednu reformu i dobijemo jednu jaku, profesionalnu KLS, na tome intenzivno radimo", kazao je Grujin i dodao:

"U ovom momentu smo sigurno spremni i dovoljno jaki da od naredne sezone imamo jednu profesionalnu KLS u kojoj će se takmičiti svi naši klubovi koji u ovom trenutku igraju i ABA ligu. Ne želim da potcenjujem ABA ligu, ali mi moramo da imamo jaku KLS. Već je jaka, ali može da bude i jača".

On nije saglasan sa selektorom reprezentacije Svetislavom Pešićem da nemamo domaću profesionalnu ligu.

"Ne bih se sa Svetislavom Pešićem složio da nemamo našu ligu, iako ga izuzetno poštujem, sjajne stvari je napravio za reprezentaciju, ali mi našu ligu imamo za razliku od pre tri godine kada nije bila tako jaka

Da nam je reforma potrebna, tu se slažemo, oformili smo jednu komisiju koja se bavi time, on je u njoj. Reforma nas očekuje, ona je neminovna. Na dobrom smo putu, nema razloga za brigu, imamo svetlu budućnost srpske košarke", istakao je Grujin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke