Fenerbahče udaljio Žalgiris od Partizana

Autor: Filip Rodic
petak 24.03.2023.
20:41
Izvor: Sportske.net

Ostaje da Partizan savlada Olimpijakos u "Areni" za rasterećeniji put ka top 8 Evrolige.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Ekipa Fenerbahčea je sigurnim izdanjem na svom terenu savladala Žalgiris 87:79 u meču 30. kola Evrolige.

Domaćin u "Ulker sport" areni je od početka imao prednost i nije je predao protivniku tokom meča. Presudila je serija 11:0 Fenera kraje druge deonice, od čega tri uzastopne trojke, za dolazak do plus 11 poena. Žalgiris nije mogao da se vrati iz dvocifrenog zaostatka.

Uspeli su gosti da unesu tenziju u poslednjem minutu spustivši se na 83:79, otklonio je Najdžel Hejs-Dejvis sa dva od tri pogođena bacanja na 35 sekundi do kraja. Butkevičijus je promašio otvorenu torjku za eventualnih minus tri, Motli kontru na drugoj strani završava zakucavanjem za slavlje na tribinama.

Hejs-Dejvis je bio najefikasniji kod pobedničkog sastava sa 19 poena, Tajer Dorsi je postigao 15, Marko Gudurić 14, Džonatan Motli i Tonje Džekiri po 13 poena.

Prvi strelac Žalgirisa na meču bio je Rolands Smits sa 18 poena, Kevarijus Hejs je upisao 12 poena i devet skokova. Ajzea Kenan je zabeležio 11 poena i devet asistencija.

Fenerbahče ovom pobedom se osamostaljuje na petom mestu sa 18-12. Žalgiris sa 15-15 "visi" na osmoj poziciji. Između su Makabi sa 17-13 i Partizan, koji igra meč protiv Olimpijakosa u Areni.

U slučaju pobede crno-beli se distanciraju od Žalgirisa na dve pobede više i čak može da postavi novi cilj i ambiciju ugrožavanja Fenerovog petog mesta.

U sledećem kolu Žalgiris dočekuje Monako, Fenerbahče čeka derbi sa Realom u Madridu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke